Britų spauda: Didžiosios Britanijos kariai ketina trauktis iš Irako

Britų kariai gegužę pradės plataus masto pasitraukimo operaciją iš Irako, sekmadienį pranešė Didžiosios Britanijos spauda, tačiau vyriausybė tokią informaciją skubiai paneigė.

Kaip sekmadienį rašo savaitraštis „Observer”, karių pasitraukimo planas, kurį rengia Jungtinės Karalystės, JAV ir Irako pareigūnai, jau kitą mėnesį bus pristatytas Irako parlamentui. Leidinio šaltinių teigimu, Didžioji Britanija jau informavo Japoniją apie savo planus gegužę pradėti pasitraukimą iš Pietų Irako. Premjeras Tonis Bleras (Tony Blair) tikisi, kad, nepaisant nesibaigiančio smurto šalyje, toks žingsnis parodys, kad Irakas žengia pirmyn, rašo „Observer”.

Savaitraštis cituoja šaltinius kariuomenėje, kurie teigia, kad dokumentas atskleis detalų tarptautinių pajėgų pasitraukimo „kelio žemėlapį”. Jis gali būti pradėtas vykdyti jau po nacionalinių rinkimų gruodžio mėnesį.

Pasitraukimas pagal numatytą projektą neva bus vykdomas dalimis, priklausomai nuo konkrečių sąlygų. Britų kariai iš pradžių liks Irake, tačiau perduos atsakomybę už saugumą Irako pareigūnams ir po to užims nebe tokią svarbią padėtį.

Didžiosios Britanijos vyriausybė netrukus paneigė šią informaciją. Britų visuomeninis transliuotojas BBC cituoja Gynybos ministeriją, kuri pranešė, kad kariai liks tol, kol „darbas bus padarytas”. Vyriausybės atstovas spaudai pareiškė, kad saugumo kontrolės perdavimas neįmanomas tol, kol Irako vyriausybė nebus pasirengusi kovoti su terorizmu.

Jis taip pat paneigė teiginius, kad Japonija, kuri Irake taip pat yra dislokavusi karių, privačiai informuota apie pasitraukimo iš Pietų Irako datą.
2005-09-25 10:11

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.