M. Chodorkovskis ir P. Lebedevas per 10 dienų bus perkelti į bendrojo režimo koloniją

Buvęs Rusijos naftos kompanijos „Jukos” vadovas Michailas Chodorkovskis ir „Menatep” vadovas Platonas Lebedevas gali būti perkelti į bendrojo režimo koloniją jau per 10 dienų, remdamasi Rusijos verslo dienraščio „Vedomosti” tinklalapiu praneša ELTA.

„Per 10 dienų tardymo izoliatorių Nr. 1 turi pasiekti Maskvos miesto teismo nutartis, skelbianti, kad nuosprendis dėl M Chodorkovskio ir P. Lebedevo įsigaliojo”, – pareiškė Federalinės bausmių vykdymo tarnybos direktorius Jurijus Kalininas.

J. Kalininas negalėjo tiksliai pasakyti, kada į koloniją bus perkelti M. Chodorkovskis ir P. Lebedevas ir kur perkelti bus nuteistieji, nes „Maskva priskirta 30-čiai sričių”.

Be to, verslininkai, nuteisti devyneriems metams kalėti bendrojo režimo kolonijoje (prieš dieną teismas sutrumpino bausmę vieneriais metais) bus persiųsti į koloniją tik tuo atveju, jeigu generalinė prokuratūra nepateiks jiems naujų kaltinimų. Anksčiau prokuratūros atstovai minėjo, jog M. Chodorkovskui ir P. Lebedevui gali būti pateikti nauji kaltinimai, tarp jų dėl pinigų plovimo.

2005-09-23 11:08

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.