Prevencinės saugaus eismo akcijos „Vaikas keleivis-saugus eismo dalyvis” rezultatai

Šių metų rugsėjo 16 – 22 d. Vilniuje jau penktą kartą buvo organizuojama Europos judrioji savaitė bei Tarptautinė Europos diena ,,Mieste be savo automobilio !”.
Tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai, žmonių sveikatai, eismo saugumo problemas, skatinti miesto gyventojus važiuoti viešuoju transportu, dviračiais, keliauti pėsčiomis.
Akcijos organizatorius – Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Sveikatos ir socialinės apsaugos departamento Vilniaus sveiko miesto biuras ir Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos Eismo priežiūros tarnyba inicijavo prevencinę saugaus eismo akciją ,,Vaikas keleivis – saugus eismo dalyvis’.
Rugsėjo 16 – 22 dienomis nuo 07.30 iki 08.30 val. ir 12.00 iki 13.00 val., prie mokymo įstaigų pareigūnai vykdė prevencines saugaus eismo priemones, kurių metu kontroliavo kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklėse nustatytų 242 p. (jaunesnius kaip 12 metų ir žemesnius kaip 150 cm vaikus leidžiama vežti ant priekinės lengvojo automobilio, autobuso sėdynės ar sunkvežimio kabinoje tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse.), 243 p. (vežamus ant galinės automobilio sėdynės 3 metų ir vyresnius vaikus leidžiama prisegti saugos diržu, skirtu suaugusiesiems, arba naudoti kitas prisegimo sistemas), 244 p. (jaunesnius kaip 3 metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse) reikalavimų.
Akcijos metu Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai įvairiose Vilniaus vietose prie mokymo įstaigų patikrino beveik 200 transporto priemonių. Nustatyti 3 vairuotojai, kurie pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus: viename automobilyje jaunesnis kaip 12 metų vaikas buvo vežamas ant priekinės lengvojo automobilio sėdynės be specialios ūgiui ir svoriui pritaikytos sėdynės, kitame – jaunesnis kaip 3 metų vaikas buvo vežamas ant galinės automobilio sėdynės ne specialioje ūgiui ir svoriui pritaikytoje sėdynėje, trečioje transporto priemonėje vaikas, sėdėjęs ant galinės automobilio sėdynės, nebuvo prisegtas saugos diržu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.