Badu marintas vaikas užuovėją rado Prancūzijoje

Įvaikinimo tarnyba sulaukė pirmojo laiško iš Prancūzijos, kuriame pasakojama apie Nedo Navicko gyvenimą pas įtėvius.

Mažojo Nedo istorija prieš trejus metus sukrėtė visą šalį. Nė metų neturintį berniuką motina marino badu. Medikai jį vos išplėšė iš mirties nagų. Kuršėnų vaikų namuose atsigavusį Nedą įsivaikino Claire ir Jeano Louiso Bouffier Godardų šeima iš Prancūzijos.

Ten Nedas gyvena daugiau negu pusmetį, vis geriau kalba prancūziškai. Jis iš karto pripažino naujuosius tėvus. Vyresnioji prancūzų poros įdukra Bhargavi iš Indijos palengvino bendravimą. Nedas greitai prisirišo prie sesės. Jie kartu lanko krepšinio treniruotes.

Įvaikinimo tarnybos direktoriaus pavaduotoja Simona Bronušienė teigė, kad užsieniečiai, įsivaikinę mūsų šalies piliečius, du kartus per metus siunčia informaciją apie įvaikių gyvenimą. Dar po pusės metų tarnyba turėtų gauti antrą laišką apie lietuvaičio gyvenimą Prancūzijoje.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė apsidžiaugė sėkmingai besiklostančiu berniuko likimu. Tačiau ją stebina, kad neatsirado norinčiųjų jį įsivaikinti Lietuvoje.

Irma Verbienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Badu marintas vaikas užuovėją rado Prancūzijoje"

  1. geta

    O man tai visai nenuostabu, kad lietuviai neisivaikino,nes sunkiai ir savo vaikus islaikyti gali.

  2. Gražu.. Gera girdėti,kad Nedukui viskas klostosi sėkmingai.. Aš dažnai apie jį pagalvoju.. Gal ir gerai,kad jis gyvena Prancūzijoje,o ne Lietuvoje.. Matyt taip turėjo būti..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.