Muzikinių orgazmų meistras atvyksta į Klaipėdos „Judesio gamyklą”

„Mano muzikoje – daug kulminacijų, kurias galima lyginti tik su orgazmu, – intriguoja olandų didžėjus Jape Du Marie (Žapė Diumari). – Mano specialus pageidavimas, skiriamas lietuvaičiams – kad kiekvienas ištrūkęs iš gyvenimiškų „klimaksų” į mūsų vakarėlį išprotėtų ir pasijustų laisvas.”

Jau kitą penktadienį šis elektroninės muzikos veteranas palinks prie patefonų viename iš uostamiesčio piliavietės angarų, renginyje „ATmovement Factory” – „Judesio gamykla”. Vakarėlio dvasiai neleis išsikvėpti Lietuvoje visiems puikiai pažįstami plokštelių broliai: Mini Me, DJ Sun bei Red1.

Dar aštuntajame dešimtmetyje Žapė klausėsi visų radijo stočių ir tėčio kasetinio grotuvo pagalba naršė muzikos pasaulį. Būdamas 16-os, jis pradėjo groti kompaktinių diskų grotuvais vietiniuose vakarėliuose.

Per 20-ąjį gimtadienį nupirkti pirmieji du „Technics” patefonai padėjo Žapė pradėti profesionalią didžėjaus karjerą. Pirmojo koncerto metu jis sutiko DJ Hats – vietinį didžėjų iš „Red Zone Headquarters” komandos – vienos didžiausių dramenbeiso organizacijų Olandijoje. Naujasis bičiulis išmokė Žape naujų subtilybių, grojant dramenbeisą.

Trejus metu grojęs tik šio stiliaus muziką, vėliau Žapė suprato, kad jo fonotekai vis dėlto kažko dar trūksta, todėl netrukus jis pradėjo sukioti „nu school breakz” plokšteles. Kuo toliau, tuo daugiau stilių patekdavo į energingojo didžėjaus eksperimentus. Dabar jo repertuarą sudaro dramenbeisas, technomuzika, „progressive” ir „nu school breakz”.

Diskžokėjaus pasiekimų lentyna taip pat ne tuščia – jis ne kartą grojo įvairiuose festivaliuose ir skynė laurus didžėjų konkursuose. Iš šviežiausių pasiekimų – „Odeon Veldhoven – Stereophonic DJ Contest” konkurse 2004-ųjų balandį bei „Venlo-Ebeatz DJ contest Free funk Festival” šių metų birželį iškovotos iškovotos pirmosios vietos. Žapė yra išleidęs keturis albumus, jo kūriniai buvo įtraukti į Olandijos „breakz” muzikos rinkinį „Dutch Breakz Volume 2”.

Esi universalus didžėjus, grojantis daug stilių. Bet juk yra manančiųjų, kad toks blaškymasis neigiamai veikia profesionalumą.

Manau, jeigu preciziškai viskam ruošiesi, tavo reputacijos perspektyvos tavo gali būti tik teigiamos (juokiasi). Mano prioritetinis muzikos stilius yra „nu school breakz”, maišytas su technomuzika ir „progressive”. Tokia muzika suteikia man daug energijos. Manau, kad „breakz” labai tinka miksuoti su „progressive” ritmu. Niekad neapsiriboju vienu stiliumi, mėgstu ir dramenbeisą, kuris mane pakrauna.

Kas tavo gyvenime yra didžėjaus karjera?

Vinilų sukiojimas yra pagrindinis mano pomėgis, gyvenimo būdas, tačiau anaiptol ne darbas. Šiaip jau dirbu vienoje didelėje kompanijoje.

Ar, be muzikos, turi dar kokių pomėgių?

Vienas iš jų – kolekcionuoti devintojo dešimtmečio muzikos plokšteles. Eksperimentuodamas, kartais šiuos įrašus įterpiu į savo setus, bet tai nėra labai dažnas reiškinys, labiau pramoga (šypsosi).

Į Lietuvą atvyksi drauge su profesionaliu fotografu, gal ketini užfiksuoti ne tik vakarėlio įspūdžius, bet ir apžiūrėti turistines vietas?

Kiekvienas vakarėlis man yra kažkas naujo ir aš visuomet užfiksuoju man brangiausias gyvenimo akimirkas. Prisipažinsiu – dievinu nuotraukoje įamžintą judesio ir džiaugsmo sintezę, ir, žinoma, nepraleisiu progos pasidairyti po Klaipėdą.

Ką žinai apie Pabaltijo šalis, Lietuvą?

Žinau nedaug. Nelabai domėjausi Rytų Europos regionu, bet, turiu pripažinti, ėmęs naršyti internete susidariau įspūdį, kad jūsų gyvenimo būdas, šalies kultūra bei istorija išties įdomūs.

Kaip ruošiesi „setams”?

Labai skirtingai. Kartais tai nepalieka laiko net asmeniniam gyvenimui. Iš anksto žinau, kokio stiliaus vakarėlyje grosiu, ir turėdamas omenyje tai bei pasitelkdamas fantaziją lipu į sceną. Renginiui „ATmovement Factory” Klaipėdoje turėsiu skirti daugiau laiko, nes į Lietuvą galiu atsivežti tik ribotą įrašų kiekį, todėl muziką turiu pasiruošti iš anksto.

Vakarėlyje Klaipėdoje grosi net du skirtingų stilių „setus”, ar nepritrūks energijos?

Taip, neneigsiu, du setai yra tikrai nemažai, bet būtent tiek yra mano optimalus laikas, kad parodyčiau viską, ką moku.

Ko palinkėtum žmonėms, kurie tavęs lauks renginyje Klaipėdoje?

Tikiuosi, kad žmonės, atėję manęs pasiklausyti, labai gerai praleis laiką ir kad jiems galėsiu suteikti tiek pat analogiškos energijos, kiek man jos suteikia muzika!

Paulius Šauklys

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.