Neteisėtai studijas organizavusi firma apleido patalpas

Po Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) išplatinto pranešimo apie uostamiestyje nelegaliai organizuojamas studijas konsultacinė firma „Vizavit” apleido nuomotas patalpas.

Firma „Vizavit” skelbė nuolat organizuojanti priėmimą į neakivaizdinį skyrių Baltijos valstybinėje akademijoje (buvusi Kaliningrado aukštoji inžinerinė jūrų mokykla). Studentams buvo siūloma rinktis laivavedžių, laivų mechaniko specialybes arba mokytis automobilių ir jų ūkio, transporto serviso ir techninės eksploatacijos.

„Vizavit” skelbime laikraštyje smulkiu šriftu nurodyta, kad firma veikia pagal LR Neformaliojo suaugusiųjų švietimo įstatymą. Teigta, kad po trejų metų studijų Klaipėdoje ir tiek pat metų Kaliningrade įgyjamas specialisto diplomas.

Tačiau Baltijos valstybinė akademija neturi oficialaus ŠMM išduoto leidimo vykdyti studijas ar užsiimti kita su studijomis susijusia veikla. Ji gali organizuoti tik kvalifikacijos kėlimo kursus.

Konsultacinė firma „Vizavit” patalpas dvejus metus nuomojo „Kuršių” vidurinėje mokykloje. Pasirodžius ŠMM pranešimui, jau kitą dieną dingo firmos iškaba virš kabineto durų.

Pasak „Kuršių” mokyklos direktoriaus pavaduotojos Irenos Rokuvcevos, atlaisvinti patalpas firmos prašyta dar nuo rugsėjo 1-osios. Tačiau beveik tris savaites „Vizavit” to nesugebėjo padaryti.

Prieš porą dienų į darbą atėję mokytojai ir patys nustebo neberadę „Vizavit” iškabos, kurioje buvęs tik firmos pavadinimas. Beje, anot pavaduotojos, kartu su firmos vadovu dingo ir mokyklai reikalingų patalpų raktas.

Nurodytu skelbime „Vizavit” telefonu kelinta diena niekas neatsiliepia.

ŠMM norinčiuosius studijuoti įspėja, kad jie turėtų pasidomėti, ar institucija turi leidimą vykdyti studijas. Informacija apie teisėtai vykdomas studijas skelbiama interneto svetainėse adresu www.aikos.smm.lt bei www.mokslas.lt.

Lietuvoje nėra nė vieno užsienio aukštosios mokyklos padalinio, galinčio teisėtai užsiimti studijų organizavimu.

Birželį ŠMM buvo įspėjusi dėl kitos uostamiesčio firmos „Marine”, nelegaliai organizavusios studijas Rusijos aukštosiose mokyklose.

Sandra Lukošiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.