Valdininkas vėl neįveikė ataskaitos

Jaunimo reikalų koordinatoriaus Gintauto Minelgos metinę veiklos ataskaitą Klaipėdos savivaldybės tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto nariai jau trečią kartą išdėjo į šuns dienas.

Komiteto nariai, posėdyje vartydami trečiąjį 2004 metų veiklos ataskaitos variantą, kaip ir praėjusį kartą, stebėdamiesi kraipė galvas. Kelintą kartą netinkamai parengta ataskaita sustiprino komiteto narių anksčiau jau išsakytas abejones dėl G. Minelgos kompetencijos eiti jaunimo reikalų koordinatoriaus pareigas.

„Čia – ne ataskaita, – kritikavo Tarybos narys Edmundas Klimas. – Kas per forma? Visiškai neaišku, ką jis per tuos metus yra nuveikęs.”

Gali sulaukti bėdos

Komiteto nariams tai atrodo labai keista, nes pusantrų metų Savivaldybėje dirbančiam G. Minelgai buvo pateikti ataskaitų pavyzdžiai, o kolegos siūlė savo pagalbą.

Politikai ir valdininkai eilinį kartą stebėjosi, kad jaunimo reikalų koordinatorius neturi paties sudaryto savo veiklos plano, bei įtarinėjo jį neveiklumu. „Jei neturite plano, kaip jūs dirbate? – nepajėgė suprasti E. Klimas. – Todėl ir neparašote ataskaitos.”

Komiteto pirmininkė Vilija Venckutė, iš G. Minelgos išgirdusi, kad jis neturi ir 2005 metų veiklos plano, perspėjo: „Galite susilaukti bėdos”.

Pirmininkė skėsčiojo rankomis pamačiusi, kad koordinatoriaus ataskaitoje nepaminėtas nei planuojamas Jaunimo reikalų tarybos steigimas, nei jaunimo politikos koncepcijos parengimas.

„Mes ir nesusišnekame todėl, kad jūsų darbo vizija kitokia”, – griežta buvo V. Venckutė, jau nerimaujanti, ar G. Minelga suspės laiku parengti jaunimo politikos koncepciją – Savivaldybės administracijos direktorė yra įpareigojusi valdininką tai padaryti iki lapkričio mėnesio.

Girti nėra už ką

Komiteto nariams ėmus dalyti G. Minelgai patarimus, posėdis ėmė panašėti į pamoką. Buvo akivaizdu, kad tiesioginės G. Minelgos viršininkės – Socialinio departamento direktorės Nijolės Laužikienės – kantrybės taurė jau perpildyta.

Ji apgailestavo, kad koordinatorius nesiteikė supažindinti jos su ataskaita prieš posėdį. „Tokios tikrai nebūčiau leidusi pateikti”, – sakė N. Laužikienė.

Taip pat G. Minelga sulaukė priekaištų, kad prieš posėdį komiteto nariams nepateikė Jaunimo reikalų tarybos nuostatų projekto. Be to, ir dėl to, kad koordinatorius komitetui pristato dar tik su Savivaldybės kalbininke suderintą projektą.

„Vakarų ekspreso” kalbinta N. Laužikienė neslėpė, kad G. Minelgos darbu ji nėra patenkinta. Anot departamento direktorės, koordinatorius ne visada spėja atlikti jam duotas užduotis. Šiemet G. Minelgai buvo patikėtas didelis darbas – koordinuoti moksleivių vasaros poilsio bei nusikalstamumo prevencijos programas, tačiau N. Laužikienė ir už tai koordinatoriaus sako negalinti pagirti.

„Galbūt mes jam duodame per daug darbo, nors man atrodo, kad jis nėra paliktas vienas, kitų skyrių darbuotojai jam padeda. Galbūt jis nemoka planuoti savo darbo, o gal yra kitos problemos”, – sakė N. Laužikienė.

„Savivaldybė tolerantiškai žiūri į jaunus žmones, kurių ateina dirbti vis daugiau. Mes suprantame, kad reikia duoti laiko jiems adaptuotis. Tačiau G. Minelgai duotas terminas jau praėjo. Manau, kad jis jau turėjo būti padaręs daugiau”, – tęsė Socialinio departamento direktorė.

Vis dėlto N. Laužikienė neigė, kad G. Minelgą ketinama atleisti.

„Esu silpniausias”

Pats jaunimo reikalų koordinatorius mūsų dienraščiui stebėjosi, kuo jis neįtinka savo viršininkei.

G. Minelga teigė pajutęs, kad kritikos jo atžvilgiu ypač padaugėjo atėjus naujai vadovei – Socialinio departamento direktore tapus N. Laužikienei.

„Tada padaugėjo ir klaidų, ir ne tik pas mane vieną. Tačiau aš esu jauniausias ir silpniausias, todėl mane lengviau paspausti”, – G. Minelga tikino jaučiantis N. Laužikienės spaudimą.

Koordinatorius patikino, kad prieš teikdamas komitetui ataskaitą trečiąkart atsižvelgė į jam išsakytas pastabas. „Nesuprantu, ką dar galiu padaryti”, – stebisi G. Minelga.

Jis tvirtina, kad Savivaldybės darbe yra daug biurokratinių dalykų – esą ne taip paprasta prie to priprasti. „Bet aš manau, kad kuo toliau, tuo didesnis biurokratas darausi”, – sakė G. Minelga.

Taip pat koordinatorius apgailestauja, kad pastebimos klaidos, bet ne jo padaryti darbai, kuriuos jis esą stengiasi atlikti kuo geriau.

Nuomonės – skirtingos

G. Minelgos duomenimis, šiuo metu Klaipėdoje registruota apie 40 jaunimo organizacijų, iš jų aktyvių – 30. Jaunimo nuomonės apie G. Minelgos kompetenciją išsiskiria.

„Aš manau, kad jis savo darbą atlieka gerai. Jis kompetentingas, turi patirties, tačiau jam reikia kieto viršininko, jį reikia šiek tiek paspausti. Bet turiu pasakyti, kad yra organizacijų, kurių jo darbas net nepasiekia. Kiti net nežino apie jaunimo reikalų koordinatoriaus egzistavimą”, – sakė prašęs neskelbti vardo jaunuolis.

Kitos organizacijos atstovas G. Minelgai turėjo priekaištų. Vaikinas sakė susidaręs įspūdį, kad koordinatorius arba nepakankamai stengiasi, arba yra pernelyg užimtas, kad spėtų laiku atlikti jam skirtus darbus.

Giedrė Petkevičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.