Valdas patirs galingą smūgį

Šalies prezidentui savaitgalį gali prireikti medikų pagalbos.

Perkrovos – milžiniškos

Šalies vadovas su delegacija šį savaitgalį nežinia ko lankysis Viduržemio jūroje dislokuotame JAV karinio laivyno lėktuvnešyje „Theodore Roosevelt”.

Baisiausia, kad 78 metų prezidentui V.Adamkui gali tekti patirti labai dideles fizines apkrovas. Keleiviai į lėktuvnešius skraidinami nedideliais turbosraigtiniais lėktuvais „C-2A Greyhound”. Šie, kaip ir naikintuvai, tūpdami denyje turi kabliu „pagauti” stabdymo trosą. Jį pagavę sustoja kone akimirksniu.

Koks tuo metu būna smūgis į priekį, nesunku įsivaizduoti bent kartą staigiau stabdžiusiems automobilį. Tik čia jėgos kelis šimtus kartų stipresnės. Kad pakiltų, transporto lėktuvai, kaip ir naikintuvai, katapultuojami iš denio. Per tris sekundes galingos katapultos pagalba lėktuvas pasiekia daugiau kaip 230 kilometrų per valandą greitį ir atsiplėšia nuo denio.

Netreniruotam – pavojinga

Lakūnai puikiai žino, kokios skausmingos yra tokios perkrovos žmogaus organizmui. Kaip sakoma, „širdis atsiduria kulnuose”. Netreniruotam ir jau pasiekusiam garbų amžių žmogui tai labai pavojinga.

„Mums visiems uždėjo šalmus ir prisegė kaip mumijas prie kėdžių. Nuo to momento, kai ratai pasiekė denį, iki visiško sustojimo praėjo akimirkos, per kurias lėkėme 240 kilometrų per valandą greičiu. Dar spėjau pagalvoti, kad saugos diržai mane ketvirčiuos – toks stiprus buvo stabdymo smūgis į priekį”, – savo įspūdžius iš nusileidimo lėktuvnešyje yra aprašęs vienas žurnalistas.

Gydytojas nieko nežino

Jei jaunam vyrui ekstremali situacija įvarė nemažai baimės, kas bus V.Adamkui? Ar jam neprireiks po nusileidimo lėktuvnešio medikų pagalbos?

Apie tai, kokie išbandymai laukia šalies vadovo, nežinojo ir jo asmeninis gydytojas Remigijus Nargėla. Apie būsimą vizitą jis sužinojo tik iš „Ekstra žinių”. Tačiau bene svarbiausias šalies gydytojas tikino, kad V.Adamkus turėtų deramai atlaikyti galimas perkrovas.

„Jo širdis labai stipri ir nemanau, kad jis patirs didesnių problemų nei kiti žmonės”, – teigė medicinos mokslų daktaras. Ar tikrai?
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.