Atidėtose „A lygos” rungtynėse laimėjo „Kaunas” ir „Vėtra”

Antradienį vakare sužaistose dvejose atidėtose 21 ir 20 turų NFKA „A lygos” rungtynėse netikėtumų užfiksuota nebuvo – pergales iškovojo daugkartinis Lietuvos čempionas „Kaunas” bei dėl trečiosios vietos kovojanti Vilniaus „Vėtra”, namuose įveikę atitinkamai Marijampolės „Sūduvą” ir Vilniaus „Žalgirį”.

Kaune vykusiose rungtynėse pirmieji į priekį išsiveržė pastaruoju metu įspūdingą formą demonstravę marijampoliečiai, kuomet įvartį įmušė „Sūduvos” atakų lyderis Tomas Radzinevičius. Vis tik „Kaunas” įrodė pranašumą: pirmajame kėlinyje rezultatą išlygino lenkas A.Klimekas, o antrajame du įvarčius įmušė ir pergalę iškovoti padėjo G.Barevičius bei legionierius iš Bosnijos ir Hercegovinos E.Pehličius. Ši pergalė leido „Kaunui” sumažinti atsilikimą nuo lyderio „Ekrano” iki 10 taškų.

Tai buvo pirmasis „Sūduvos” pralaimėjimas po aštuonių rungtynių iš eilės be nesėkmių. Įdomu tai, jog marijampoliečiams įvartį pelnęs puolėjas T.Radzinevičius rezultatyviausių žaidėjų sąraše pavijo Panevėžio „Ekrano” kapitoną M.Savėną. Dabar abiejų futbolininkų sąskaitoje yra po 18 įvarčių. Po rungtynių abiejų komandų treneriai teigė, kad mačo baigčiai daug įtakos turėjo pirmasis „Kauno” įvartis.

„Prieš rungtynes jaučiau, kad kova bus labai sunki. Per varžybas tuo įsitikinau. „Sūduva” paliko labai gerą įspūdį, tai tikrai pajėgi komanda. Gerai, kad mums pavyko išlyginti rezultatą dar iki pertraukos. Išlyginamasis įvartis vyrams suteikė pasitikėjimo.”, – „A lygos” oficialiai svetainei sakė „Kauno” vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas.

Jis pripažino, kad varžovai privertė klysti „Kauno” gynėjus, todėl prie aikštės šeimininkų vartų netrūko pavojingų momentų. I.Pankratjevas džiaugėsi, kad vėl įvartį pelnė rezultatyvusis Arkadiušas Klimekas: „Duok, Dieve, kad jam visada taip sektųsi”

„Mačas buvo gero lygio, įtemptas. Kova vyko nuo pirmųjų iki paskutiniųjų minučių. Pirmas įvartis į mūsų vartus krito dėl gynėjų klaidų. Tas įvartis išmušė mūsiškius iš vėžių”, – tvirtino „Sūduvos” vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys, dar pridūręs, jog kauniečiai laimėjo todėl, kad geriau išnaudojo momentus įvarčiui pasiekti, o marijampoliečiai neišnaudojo keturių šimtaprocentinių progų.

Pozicijas kovoje dėl čempionato bronzos sustiprino Vilniaus „Vėtra”, 2-1 derbyje įveikusi kitą sostinės ekipą „Žalgirį”. Pirmajame kėlinyje aktyviai žaidę šeimininkai į pertrauką išėjo turėdami dviejų įvarčių persvarą, kurią sukurti padėjo nuo 11 metrų atžymos pasižymėjęs R.Vaineikis ir Ž.Žudys. „Vėtra” pirmajame kėlinyje galėjo rezultatą dar labiau padidinti, tačiau neišnaudojo kelių susikurtų progų. Vis tik antrajame kėlinyje iniciatyvą į savo rankas perėmė „Žalgiris”, tačiau 73 minutę I.Jagodkino įmušto įvarčio neužteko tam, kad žalgiriečiai iškovotų bent vieną tašką, o mačo pabaigoje raudoną kortelę dar gavo K.Jasaitis. „Vėtra” nugalėjo ir padidino persvarą prieš ketvirtoje vietoje esančią „Sūduvą” iki keturių taškų.

„Vėtros” vyriausiojo trenerio Sergejaus Borovskio teigimu, jo komanda geriau rungtyniavo pirmoje rungtynių pusėje: „Pirmasis kėlinys mums klostėsi kur kas lengviau nei antrasis. Iki pertraukos įmušėme du įvarčius, turėjome galimybę pelnyti dar du. Deja, geros progos liko neišnaudotos. Vėliau komanda pradėjo jaudintis. Tikriausiai todėl, kad nesugebėjo išnaudoti dėkingų progų.”

„Antrajame kėlinyje „Vėtros” futbolininkai turėjo iniciatyvą, bet praleido įvartį. Žalgiriečiai pradėjo rungtyniauti labai kietai, už tai sulaukė ir raudonos kortelės”, – reziumavo „Vėtros” strategas.

Antradienio rungtynių statistika

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, 1500 žiūrovų

Teisėjas – Aleksandras Jakubovskis

FBK „Kaunas” 3 – 1 Marijampolės „Sūduva”

17′ [0 – 1] Tomas Radzinevičius

36′ [1 – 1] Arkadiusz Klimek

55′ [2 – 1] Giedrius Barevičius

60′ [3 – 1] Edin Pehlic

„Kaunas”: Kurskis; Žaliūkas, Manchkava, Kunevičius, Bagužis; Kvaratskhelia, Barevičius, Pehlič (62′ Mačiulis), Pilibaitis; Rimkevičius (77′ Petrenko), Klimek (60′ Velička)

„Sūduva”: V.Žutautas; Grigas, Gvildys, Veikutis, D.Čigladze; Aleksa (67′ Braga), B.Čigladze, Uselis, Cordeiro (65′ Leimonas); Maciulevičius, Radzinevičius

Vilniaus „Vėtros” stadionas, 371 žiūrovas

Teisėjas – Paulius Malžinskas

Vilniaus „Vėtra” 2 – 1 Vilniaus „Žalgiris”

38′ [1 – 0] Rolandas Vaineikis (11 m.)

42′ [2 – 0] Žilvinas Žudys

73′ [2 – 1] Ilja Jagodkin

90′ Karolis Jasaitis („Žalgiris”) pašalintas iš aikštės

„Vėtra”: Merlani; Sasnauskas, Raliukonis, Žudys, Babravičius; Sivinskij (81′ I.Steško), Preikšaitis, Vaineikis, Kochanauskas; Blažys (90′ Vasiliauskas), Litvinas (70′ Rinkus)

„Žalgiris”: Šetkus; Tereškinas, Valskis (46′ Baranovskij), Žekonis, Jagodkin (82′ Stonkus); Jasaitis, Lemežis, Šilo, Morinas; Dovkša (70′ Zaboras), Karalius

Artūras Salda, Vaidotas Januška

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.