Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždės palaiko savanoriško darbo su vaikais idėją

Š.m. rugsėjo mėn. 24 d. savanorių programa „Big Brothers Big Sisters” (BBBS) švęs dešimties metų veiklos jubiliejų. Ta proga žinomi Lietuvos visuomenės veikėjai, atlikėjai ir grupės – Algis Ramanauskas, Jurga, Česlovas Gabalis ir Pelenai, Skamp, Bušido drums, Pieno lazeriai (Milky lasers), G&G Sindikatas, šokių grupė Todes – noriai sutiko sudalyvauti labdaringame koncerte Vilniaus savivaldybės aikštėje – „Būk mano draugas”.

Po kelis pasirodymus skirtinguose Lietuvos miestuose renginio dieną turintys muzikantai šiame, programos dešimtmečiui skirtame renginyje dalyvauja, norėdami paskatinti visuomenę aktyviau dalyvauti tokio pobūdžio programose, o renginio vedėjas Algis Ramanauskas sako, jog džiaugiasi galėdamas nors kiek prisidėti prie BBBS idėjos šalyje plėtojimo ir populiarinimo.

Pagrindinė BBBS programos idėja – savanoriška ir ilgalaikė suaugusio žmogaus draugystė su krizę išgyvenančiu vaiku, tokiu būdu padedant įveikti jam kylančius sunkumus bei siekiant ugdyti jo atsakomybę, pasitikėjimą ir rūpinimąsi savimi bei kitais.

Lietuvoje programą įgyvendinančios organizacijos „Paramos vaikams centras” specialistų teigimu, ši savanoriška veikla ypatinga tuo, kad norint pakeisti vaiko gyvenimą užtenka skirti jam dvi valandas laisvo laiko per savaitę. Tokia bendravimo forma, anot jų, kartais yra veiksmingesnė, nei vaiko bendravimas su psichologais.

Šia programa susidomėjo bei prie jos prisijungti panoro ir jau minėti Lietuvos pramogų verslo atstovai.

Neseniai debiutinį albumą „Aukso pieva” pristačiusi atlikėja Jurga jau lankėsi „Paramos vaikams centre” ir sutarė dėl darbo šioje savanorių programoje, kurios metu ji bent kelias valandas per savaitę praleis su jai paskirta mažąja drauge, savo nuožiūra pasirinkdama laisvalaikio praleidimo formą. Atlikėja džiaugiasi atsiradusia galimybe sudalyvauti tokioje programoje. Anot Jurgos, ji pati vaikystėje yra susidūrusi su sunkumais, todėl puikiai supranta, kaip svarbu yra turėti žmogų, su kuriuo gali pasišnekėti, iš kurio gali pasimokyti. Dainininkė taip pat džiaugiasi, jog dalyvaudama programoje ne tik taps drauge, bet ir pati įgis naują draugę.

Savo dalyvavimo programoje galimybes kartu su „Paramos vaikams centro” darbuotojais taip pat svarstė ir grupių Skamp bei G&G Sindikatas lyderiai Viktoras Diawara ir Gabrielius Liaudanskas (Svaras). Muzikantų teigimu, jie mielai dalyvautų šioje programoje, tačiau kol kas jiems trukdo įtemptas darbo grafikas ir laiko stoka.

Šventinis BBBS programos dešimtmečiui skirtas koncertas vyks š.m. rugsėjo mėn. 24 d., Vilniaus savivaldybės aikštėje (Gedimino pr.). Renginys prasidės 15.30 val. spalvinga eisena nuo Gedimino paminklo Gedimino prospektu . Tokiu būdu bus atkreipiamas praeivių dėmesys ir kviečiama prisijungti tiek prie dešimtmečio šventės, tiek prie dalyvavimo programoje. Koncerto pradžia – 16.00 val. Renginys nemokamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.