Po pietų Azijoje praūžusios audros daugiau nei 1300 žmonių laikomi dingusiais be žinios

Mažiausiai 1 tūkst. žmonių yra laikomi be žinios Indijoje ir keli šimtai žvejų dingo be žinios Bangladeše po stiprios audros Bengalo paplūdimyje, per kurią žuvo 50 žmonių, teigė pareigūnai.

Indijos pareigūnai teigia, kad apie 100 tūkst. žmonių neteko pastogės, kai smarkios liūtys pirmadienį ir antradienį sukėlė potvynius pakrantės regionuose pietinėje Andra Pradešo valstijoje. Smarkūs vėjai su šaknimis rovė medžius bei elektros stulpus.

„Trijose pakrančių apylinkėse pranešta apie daugiau nei 1 tūkst. dingusių žmonių”, – teigė valstijos vyriausybės pareigūnas Pravenas Prakašas (Praveen Prakash).

Dauguma aukų buvo nutrenkti elektros srovės arba žuvo sugriuvus jų namams, teigė pareigūnai.

Bangladešo pareigūnai trečiadienį pranešė, kad šalyje taip pat kilus audrai dingusiais be žinios yra laikoma apie 300 žmonių.

„Mes tikimės, kad ne visi iš jų žuvo”, – teigė Koks Bazaro miesto pareigūnas, pridurdamas, kad anksčiau yra buvę tokių nutikimų, kai po audros žuvusiais laikyti žvejai grįždavo po kelių savaičių.

Bengalo paplūdimyje susidarančios audros ir ciklonai rugsėjo ir spalio mėnesiais užklumpa Indiją ir Bangladešą beveik kiekvienais metais.

Indijos Andra Pradešo valstijoje daugiau nei 100 miestų buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas, o 1 tūkst. 300 kaimų smarkiai nukentėjo geležinkelio, oro linijos bei keliai.

2005-09-21 08:10

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.