Uraganas „Rita” nuplovė Floridos Kyso salas, Naujajame Orleane pradėta evakuacija

Sparčiai stiprėjantis uraganas „Rita” užtvindė žemai esančias Floridos Kyso salas, o JAV Meksikos įlankos pakrantė pradėjo ruoštis galimam „Katrinos” pasikartojimui.
Iš Naujojo Orleano buvo pradėti evakuoti žmonės, nes Nacionalinis uraganų centras pranešė, kad „Rita” gali pavirsti į ketvirtos kategorijos uraganą, tai beveik aukščiausias lygis 5 kategorijų skalėje. „Katrina” buvo virtusi ketvirtos kategorijos uraganu, kai rugpjūčio 29 dieną pasiekė žemyną nusiaubdama istorinį džiazo mietą ir Misisipės pakrantės vietoves.

„Rita” sustiprėjo nuo atogrąžų audros iki antros kategorijos uragano. „Ritai” pasiekus Floridos Kysą vėjų greitis siekė 170 km per valandą, tačiau galingas uragano epicentras išliko toli vandenyne ir saloms pavyko išvengti blogiausio.

„Ritos” kelias ateityje greičiausiai pasuks Teksaso link, dėl to sustiprėjo nerimas, kad audros gali atnešti didelius lietus į užtvindytą Naująjį Orleaną ir kelti grėsmę naftos gamybos atnaujinimui Meksikos įlankoje.

Luiziana paskelbė ypatingąją padėtį, o Naujasis Orleanas, kurio 80 proc. buvo užtvindyta, kai „Katrina” pralaužė apsaugos barjerus, nerizikuoja. Miesto meras Rėjus Naginas (Ray Nagin) teigė, kad du pilni gyventojų autobusai jau išvyko iš miesto, žmones evakuoti pasiruošę dar 500 autobusų.

„Šį kartą esame daug gudresni. Mes išmokome skaudžią pamoką”, – sakė jis.

Visiems 80 tūkst. Floridos Kyso salų gyventojams buvo liepta išvykti, tačiau daugelis jų pasiliko namuose. „Ritos” vėjai jūros vandeniu užtvindė vienintelį greitkelį, jungiantį salas su žemynu, ir kai kuriuos žemiau esančius pastatus.

2005-09-21 06:57

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

3 atsiliepimai į "Uraganas „Rita” nuplovė Floridos Kyso salas, Naujajame Orleane pradėta evakuacija"

  1. Abcd

    As ysivaizduoju kaip dabar sunku New Mexiko. Tokie uraanai vienas po kito. Ir viskas beveik tai paciai pakrantei!!!
    😥

  2. ernest@

    joa siaubas

    😕 😕 😕 😯 😥 😥

  3. Liudna

    Tai gal bent dabar amerika susimastys ka daro. Sake mazint gamyklas, bet to nepadare. Tai gi nykstant ozono sluoksniui nuo sitiek gamyklu sulauke ir pasekmiu. Netikiu, kad sitais 2 uraganais viskas pasibaigs. Lai susimasto valdzia. Tik baisiai gaila, kad nukencia labai daug nekaltu zmoniu. Cia tik mano nuomone.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.