Milijono vertės narkotikus aptiko vokiečių aviganis

Specialiai dresuotas Valstybės sienos pareigūnų šuo per reidą krovininiame automobilyje „Volvo” aptiko milijonu litų juodojoje rinkoje vertinamą 44 kilogramų narkotikų kontrabandą. Tai viena didžiausių sulaikytų hašišo partijų mūsų šalyje.
Narkotikai buvo aptikti per bendrą Vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (VPK ONTT) ir Valstybės sienos apsaugos pareigūnų reidą penktadienį apie 20 valandą.

Kelionės maršrutas neskelbiamas

Kontrabandinį krovinį Rusijoje registruotame automobilyje „Volvo” padėjo aptikti trejų metų vokiečių aviganis Šeichas. Automobilyje rasta ir paimta 44 kilogramai narkotinės medžiagos kanapių dervos (hašišo).

VPK dėl labai didelio masto narkotikų kontrabandos iškelta baudžiamoji byla. Oficialiame policijos pranešime spaudai teigiama, kad sulaikyti du Lietuvos Respublikos piliečiai, įtariami narkotikų gabenimu. Teismas jiems skyrė kardomają priemonę – suėmimą.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, policijos pareigūnai plačiau įvykio nekomentuoja. Neskelbiamas ir automobilio kelionės galutinis punktas. Nors krovininis automobilis registruotas ne mūsų šalyje, neaišku, ar mašina vyko į Rusiją, ar grįžo iš jos. Greičiausiai narkotikus buvo bandyta išvežti iš mūsų šalies.

Sulaikytieji įtariamieji – ne mūsų miesto gyventojai

Redakcijos žiniomis, narkotikai buvo rasti statybines medžiagas vežusiame krovininiame automobilyje. Automobilį vairavo šiaulietis, kartu vyko Biržuose gyvenantis vyras. Abu jie ir buvo sulaikyti. Neoficialiais duomenimis, šiaulietis policijai nėra žinomas, o maždaug trisdešimt aštuonerių metų biržietis – ne kartą teistas. Teimas vieną iš jų leido suimti dešimčiai dienų, antrajam skirta kardomoji priemonė suėmimas mėnesiui.

Toks didelis narkotikų kiekis juodojoje rinkoje vertinamas maždaug milijonu litų. Žinant, kad vienai narkotikų dozei imama apytikriai gramas hašišo, galima tik apskaičiuoti, kiek dozių būtų išėję iš tokio kiekio narkotinės medžiagos.

Pirmoji narkotikų siunta – pavasarį

Pavasarį Vyriausiojo policijos komisariato ONTT pareigūnai buvo sulaikę mažesnę – 23 kilogramų hašišo siuntą. Gegužės viduryje Saločių – Grenstalės poste buvo sulaikytas automobiliu į kaimyninę šalį vykęs policijai gerai žinomas trisdešimt aštuonerių metų biržietis, jo automobilio slėptuvėse buvo rasta narkotinės medžiagos hašišo.

Gegužės 11-ąją Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai iš Biržų policijos gavę informacijos apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą sulaikė per sieną į Latviją automobiliu išvažiuoti bandžiusį biržietį Svajūną Vosylių.

Slėpė taip pat krovininiame automobilyje

Per detalią apžiūrą įvairiose automobilio vietose puikiai įrengtose slėptuvėse pareigūnai rado ir paėmė didelį kiekį – 23 kilogramus hašišo. Per šią operaciją jiems talkino ir kolegos iš Muitinės kriminalinės tarnybos bei mobiliosios grupės pareigūnai.

Šitiek hašišo juodojoje rinkoje minimalia kaina galėjo būti įvertinta per 200 tūkstančių litų, o maksimalia – apie milijoną. S.Vosylius policijai gerai žinomas. Nors vyriškis nė karto už narkotikus nebuvo įkliuvęs, porą kartų buvo teistas už vagystę, ne kartą baustas administracinėmis nuobaudomis už įvairius pažeidimus. Teismas S.Vosylių leido suimti dviem mėnesiams.

Biržų policijos pareigūnai ne kartą yra sulaikę mieste narkotikais prekiaujančius asmenis. Tačiau tai buvo tik mažos dozės. Prieš kelerius metus užsienyje buvo nušautas biržietis Dainius Brazauskas. Jis buvo sietas su prekyba narkotikais.
Virginija Sipavičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.