Ignalinos pasieniečiai sulaikė 43 kilogramus kanapių

Ignalinos pasieniečiai Zarasų rajone sėkmingos operacijos metu sulaikė didelį kiekį kvaišalų – apie 43 kilogramus kanapių.
Nustatinėdami, kas ketina nuimti subrendusį kanapių „derlių”, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai pasaloje tykojo net 10 parų.
Kito sulaikymo metu Zarasų rajone pareigūnams įkliuvo du vyrai su psichotropinių medžiagų turinčiais grybais.
Ignalinos pasieniečių žvalgyba išsiaiškino, kad ties nuošaliu Zarasų rajono Gilinės kaimo vienkiemiu, pamiškėje, yra neteisėtai auginamos kanapės.
Pareigūnai čia aptiko maždaug 16 kvadratinių metrų sklypą. Buvo nuspręsta surengti pasalą, kurioje Specialiosios paskirties būrio ir Operatyvinės veiklos skyriaus pasieniečiai pratūnojo net dešimt dienų.
Pirmadienį vakarop užfiksuota, kaip prie sklypo atėjęs vyriškis, įdėmiai apsižvalgęs aplinkui, ėmėsi rauti kanapes. Jį stebėję pasieniečiai lukterėjo, kol šis baigs rinkti kvaišalams gaminti skirtus augalus, ir jį sulaikė.
Paaiškėjo, kad tai 29 – erių metų Zarasų rajono gyventojas. Jis su savimi turėjo polietileninį maišą, kuriame rasta 13 kilogramų žalių kanapių.
Apžiūrint įvykio vietą, netoli kanapių lauko esančioje negyvenamoje apleistoje sodyboje, pasieniečiai rado dar tris polietileninius maišus kanapių – apie 30 kilogramų narkotikų žaliavos.
Po apklausos sulaikytasis uždarytas į Ignalinos rajono policijos komisariato areštinę.
VSAT Ignalinos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Minėtojo pasieniečių padalinio pareigūnai, taip pat turėdami informacijos, Zarasų rajono Kimbartiškių kaime sulaikė du 26 – erių metų vietos gyventojus, kurie, slapta stebimi pareigūnų, miške rinko psichotropinių medžiagų turinčius grybus.
Sulaikytieji su savim turėjo 61 ką tik išrautą tokį grybą. Ignalinos pasieniečių duomenimis, tai haliucinacijas sukeliantys grybai, turintys psichotropinių medžiagų – psilocibino ir psilocino.
Dėl šio įvykio Ignalinos rinktinėje taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu vyriškiai po apklausos paleisti.
Pasak specialistų, kvaišalų gamyba užsiimantys asmenys nuskintas kanapes džiovina, vėliau smulkina arba mala. Gauta žaliavinė narkotikų masė maišoma su tabaku bei rūkoma.
Kvaišalus gaminantys asmenys haliucinogenų turinčius grybus išdžiovina, o juos vartojantys tada grybus kramto. Tokius grybus ir kitus kvaišalus vartojantys asmenys itin rizikuoja, kadangi yra nenuspėjama jų sąveika su kitais narkotikais.
Ignalinos pasieniečiai jau kelerius metus rudeniop šiose apylinkėse sulaiko asmenų su haliucinacijas sukeliančiais grybais. Baudžiamajame kodekse už tokio nedidelio kiekio psichotropinių medžiagų laikymą ar gabenimą neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti numatyta bausmė – viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.