Nuteisti buvę „Tyco” aukšti pareigūnai

Denisas Kozlovskis (Dennis Kozlowski) ir Markas Švarcas (Mark Swartz), buvę „Tyco International Ltd.” aukšti pareigūnai, apkaltinti iš bendrovės pavogę per 150 mln. JAV dolerių, pirmadienį buvo nuteisti iki 25 metų kalėti.

Nuosprendį paskelbė teisėjas Maiklas Obusas (Michael Obus), kuris vadovavo teisminiam procesui Manhatano aukščiausiajame teisme svarstant šią bylą.

58-erių metų buvęs generalinis direktorius D. Kozlovskis ir 45-erių vyriausiasis finansininkas M. Švarcas birželio 22 dieną buvo pripažinti kaltais dėl stambios vagystės, sąmokslo, sukčiavimo ir bendrovės dokumentacijos falsifikavimo. Jie tvirtino apskųsią paskelbtus nuosprendžius.

Abiem nuteistiesiems pirmadienį buvo priteista atlyginti žalą bendrovei, sumokant apie 134 milijonus JAV dolerių. Be to, D. Kozlovskiui paskirta 70 mln. JAV dolerių, o M. Švarcui – 35 mln. JAV dolerių baudos.

Tiek D. Kozlovskis, tiek M. Švarcas, prieš paskelbiant nuosprendį, trumpai kreipėsi į teisėją. D. Kozlovskis sutiko būti nubaustas, tačiau prašė teisėjo „skirti jam kuo švelnesnę bausmę”.

D. Kozlovskio advokatas Stivenas Kaufmanas (Stephen Kaufman) apie savo ginamąjį kalbėjo, kad tai „geras ir padorus žmogus, kurio reputacija apjuodinta, tačiau nereikėtų griauti jo gyvenimo”.

Kaltintojai reikalavo skirti abiem vyrams maksimalią bausmę. Anot kaltintojo Oveno Haimerio (Owen Heimer), D. Kozlovskio įvykdyta vagystė ir sukčiavimai yra „precedento neturinčio masto”. Be to, kaltintojas pareiškė, kad nuteistasis davė melagingus parodymus.

S. Kaufmanas kreipėsi į teisėją, prašydamas skiriant bausmę atsižvelgti į jo kliento labdaringą veiklą tokiose srityse, kaip švietimas ir sveikatos apsauga.

D. Kozlovskis ir M. Švarcas, paskelbus nuosprendį, buvo grąžinti į Niujorko valstijos kalėjimą.

2005-09-20 08:28

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.