Vašingtono aikštės galerijoje – „Žiedai ir triušiai”

Š. m. rugsėjo 22 d. 19 val. sostinės Vašingtono aikštės galerijoje (Lukiškių g. 1) bus pristatyta 50-ies papuošalų kolekcija „Žiedai ir triušiai”. Jos autorius – JAV gyvenantis juvelyras ir skulptorius Arvydas Markevičius.

Modelių agentūra „Metropolitan” ir Violeta Repčenkaitė demonstruos sidabrinius, auksinius žiedus, apyrankes, kaklo papuošalus ir auskarus su brangakmeniais: briliantais ir smaragdais, taip pat turkiais, safyrais, rubinais. Kolekciją rodys ir LNK veidas Eglė Mickevičienė bei jaunoji mis Lietuva 2004 – Patricija Žuromskytė. Visi modeliai rankose turės tikrus triušius.

Kolekcijos autorius A. Markevičius ankstyvoje jaunystėje dirbo kartu su skulptoriumi Teodoru Kazimieru Valaičiu (vėliau žuvo). Pirma juvelyro paroda JAV įvyko 1990 m. Detroite.

Paklaustas, kas jam padarė kūrybinę įtaką, A. Markevičius mini actekus ir inkus – senąsias Amerikos civilizacijas su joms būdingais mįslingais, mistiškais ženklais bei formomis.

Dabar autorius žiemomis kuria Kalifornijoje, o vasaromis – Lietuvoje. Šiemet Los Angele, Venice Beache, buvo pristatyta naujausia autoriaus paroda. Juvelyrinio meno gerbėjai kartais įsigyja visus kolekcijų eksponatus, todėl parodų pakartoti tiesiog neįmanoma.

Renginyje bus rodomi ir galerijos šeimininko Vaidoto Žuko šiemet sukurti darbai – 20 glazūruotų reljefų su liepsnojančiomis amforomis, vijoklinėmis gėlėmis ir ąsočiais actui, taip pat ciklas didelio formato nuotraukų su vienu Lolitos amžiaus modeliu.

Po pristatymo A. Markevičiaus papuošalai ir V. Žuko keramika bei nuotraukos iki spalio 1 d. bus eksponuojamos Vašingtono aikštės galerijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Vašingtono aikštės galerijoje – „Žiedai ir triušiai”"

  1. brigita

    as nepatenkinta 😡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.