Pirmoji „Parma” pergalė Italijos čempionate

Italijos „Serie A” pirmenybėse šeštadienį dvejomis varžybomis prasidėjo 3-asis turas. Pirmąją pergalę šį sezoną iškovojo „Parma”, namuose minimalia persvara nugalėjusi nei taško dar neturintį „Empoli”, o Milano „Inter” klubas nesunkiai laimėjo prieš „Lecce” ir laikinai tapo lygos lyderiu.

„Parma” 1 – 0 „Empoli”

17′ [1 – 0] Bernardo Corradi

Svečiai 13 minutę turėjo puikią progą išsiveržti į priekį, kai C.Rigano gavo tolimą perdavimą ir suklaidino vartininką, tačiau puolėjas sudelsė ir suspėjęs grįžti P.Cannavaro išmušė kamuolį. „Empoli” kontroliavo žaidimą, bet į priekį 17 minutę išsiveržė „Parma” – suklydus gynėjui B.Corradi tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Įvartis šeimininkams suteikė pasitikėjimo savo jėgomis ir jie perėmė iniciatyvą. Likusioje kėlinio dalyje „Empoli” vartams nuolat grasino Delvecchio-Corradi duetas, bet jiems padvigubinti rezultato nepavyko, tad komandos išėjo ilsėtis „Parma” ekipai pirmaujant minimaliu rezultatu.

Antrajame kėlinyje šeimininkai toliau dominavo ir įpusėjus kėliniui jiems pritrūko sėkmės – A.Pisanu smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą, o B.Corradi nesugebėjo sureaguoti ir neišnaudojo progos įmušti iš šešių metrų atstumo. Vėliau „Empoli” taip pat buvo arti įvarčio, bet G.Cardone nuo vartų linijos išmušė G.Tavano muštą kamuolį. „Parma” iškovojo svarbią pergalę ir pakilo į turnyrinės lentelės vidurį.

„Inter” 3 – 0 „Lecce”

25′ [1 – 0] Obafemi Martins

29′ [2 – 0] Dejan Stankovic

85′ [3 – 0] Julio Ricardo Cruz

Susitikimo pradžioje „Inter” užgulė varžovų vartus, bet įmušti nesugebėjo nei O.Martinsas nei Adriano, o 19 minutę „Lecce” kontratakoje geros galimybės neišnaudojo A.Pinardi. Visgi 24 minutę šeimininkai pagaliau išsiveržė į priekį, kai gavęs E.Cambiasso perdavimą ir permetė vartininką V.Sicignano.

Netrukus Milano ekipa rezultatą padvigubino – svečių klubo gynėjai prie tolimojo virpsto pražiopsojo D.Stankovičių ir šis pasiuntė kamuolį į vartus. Serbui tai buvo pirmasis įvartis po beveik 10-ies mėnesių pertraukos, ir jo bandymą pasižymėti dar kartą atmušė vartininkas, o pakartotiniu smūgiu E.Cambiasso pataikė į virpstą.

Antrajame kėlinyje lyjant lietui darbo turėjo ir „Inter” vartininkas J.Cesaras, atmušęs M.Casetti smūgiuotą kamuolį, o nigerietis O.Martinsas neišnaudojo poros puikių galimybių vis smūgiuodamas šalia vartų.

Susitikimui einant į pabaigą šeimininkų treneris R.Mancini į aikštę vietoje Martinso išleido J.Cruzą, ir šis, kaip ir ankstesnėse rungtynėse prieš „Palermo”, beveik iš karto įmušė įvartį, susistabdęs Ze Maria perduotą kamuolį krūtine ir tiksliu smūgiu iš arti užtikrinęs „Inter” klubui tris taškus.

Vaidotas Januška

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.