Užsakytame Lenkijos autobuse – kontrabandinės cigaretės

Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio posto ir Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai rugsėjo 16-osios popietę užsakytame keleiviniame autobuse „Neoplan” sulaikė 103 tūkst. 20 vienetų (5 tūkst. 151 pakelį) įvairių rūšių cigarečių su rusiškomis banderolėmis, kurias pažeisdami teisės aktus gabeno Lenkijos piliečiai.
Autobusas iš Rusijos Federacijos į Panemunės kelio postą atvyko rugsėjo 16 dieną apie 15 val. Dauguma keleivių muitinės pareigūnams deklaravo vežą neapmokestinamus cigarečių ir alkoholinių gėrimų kiekius. Tačiau muitinio tikrinimo metu nustatyta, jog 17 keleivių, siekdami išvengti muitinės kontrolės, rankinėse ir jose įrengtose slėptuvėse bei po viršutiniais rūbais gabena kur kas didesnius kiekius negu deklaravo, t.y. slėpdami vežėsi 74 tūkst. 200 vienetų (3 tūkst. 710 pakelių) „Monte Carlo”, „LD”, „North Star”, „Joe Black”, „L&M” ir kitų rūšių tabako gaminių. Detaliai patikrinus autobusą „Neoplan” paaiškėjo, jog tabako gaminiai slėpti ne tik rankinėse ir po viršutiniais rūbais, jų taip pat rasta ir po sėdynėmis bei bagažo skyriuje. „Neoplan” vairuotojas, paslėpęs įvairiose autobuso vietose, neteisėtai gabeno 1 tūkst. 441 pakelį cigarečių „Jin Ling”, „Joe Black”, „North Star” ir „Saint George” su rusiškomis banderolėmis.

Sulaikytų prekių vertė – beveik 10 tūkst. litų. Asmenims, neteisėtai gabenusiems tabako gaminius, surašyti administraciniai teisės pažeidimų protokolai. Daugumai jų gresia baudos nuo 500 litų iki 3 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

Tai jau ne pirmas atvejis šiais metais, kuomet nustatoma, jog Lenkijos piliečiai keleiviniu autobusu gabena prekes pažeisdami teisės aktus. Š. m. liepos 24 d. Panemunės kelio poste muitinės pareigūnai užsakytame keleiviniame autobuse „Setra”, vykusiame maršrutu „Kaliningradas-Lenkija”, sulaikė 178 tūkst. 140 vienetų (8 tūkst. 907 pakelius) įvairių rūšių cigarečių su rusiškomis banderolėmis, kurias taip pat neteisėtai gabeno Lenkijos piliečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.