Gintaras Krapikas apie Kroatijos rinktinę

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas mano, kad šiandienos dvikova su kroatais nebus lengvesnė nei vakarykštė su Turkijos rinktine.

Paklaustas apie Kroatijos komandą, treneris rinktinei.lt teigė, kad jam šiandienos lietuvių varžovai savo žaidimu šiek tiek primena Turkijos rinktinę. „Tai komanda, kuri visų pirma, turi galingą priekinę liniją. Tokie žaidėjai kaip Nikola Vujčičius ir Daliboras Bagaričius visada kelia grėsmę baudos aikštelėje. Kiti krepšininkai tokie kaip Gordanas Giričekas ar Zoranas Planiničius turi patirties NBA lygoje, todėl kroatai ir neslepia savo ambicijų grupėje užimti pirmąją vietą, jų sudėtis yra tikrai pajėgi”, – sakė treneris.

G.Krapikas mano, kad pergalei pasiekti reikės nemažiau pastangų nei vakar. „Pakartoti tokį žaidimą, kokį lietuviai demonstravo su turkais, bus tikrai nelengva, tačiau jei tai pavyktų, manau, kad įveiktume ir kroatus”.

Paprašytas išskirti pagrindinius Kroatijos rinktinės žaidėjus treneris teigė, kad svarbiausi vaidmenys komandoje priklauso G.Giričekui ir Z.Planiničiui. „Šie žaidėjai laiko žaidimo gijas. Jie sprendžia kaip žaisti vienoje ar kitoje situacijoje. Jei pavyktų juos uždengti, manau, gynyboje rungtyniauti būtų lengviau”, – sakė G.Krapikas.

Treneris nemano, kad po vakarykščių kroatų rungtynių su B grupės autsaidere laikoma Bulgarijos rinktine, kurias jie laimėjo po atkaklios kovos rezultatu 88:84, galima teigti, jog šiandieniniai lietuvių priešininkai yra silpnesni nei apie juos kalbama. „Toks rungtynių rezultatas daugiau pasako apie Bulgarijos rinktinės pajėgumą. Matyt bulgarai nėra jau toks lengvai įveikiamas priešininkas, kaip daugelis mano”, – sakė treneris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.