Siūloma Seimo posėdžių salėje iškelti ir ES vėliavą

Seimo plenarinių posėdžių salėje siūloma iškelti ne tik Lietuvos, bet ir Europos Sąjungos (ES) vėliavą.
Tokį pasiūlymą Seimo vadovybei pateikė parlamento vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto vadovas Vydas Gedvilas.
Tiesa, norint jį įgyvendinti teks pakeisti Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymą, mat jame nenumatyta, kad Seimo plenarinių posėdžių salėje būtų keliama ES vėliava. Šiuo metu salėje iškeltos tik penkios trispalvės.

Todėl Seimo valdyba pasiūlė V. Gedvilui parengti atitinkamos įstatymo pataisos projektą. Jame greičiausiai bus numatyta, kad ES vėliava turėtų būti keliama ne tik Seimo plenarinių posėdžių salėje, bet ir Vyriausybės, savivaldybių posėdžių salėse.

„Esame ES nariai, kodėl turėtų būti kitaip?” – taip kolegos iniciatyvą penktadienį įvertino Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.

Pagal dabartinę tvarką ES, kaip ir užsienio valstybių ir tarptautinių viešųjų organizacijų vėliavos, gali būti nuolat iškeliamos tik prie, virš ar ant jų atstovybių bei vadovų rezidencijų pastatų, mūsų šalyje teisėtai įsteigtų užsienio valstybių valstybinių įstaigų, ES ir tarptautinių institucijų pastatų.

Prie, virš ar ant Lietuvos valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų pastatų šios vėliavos gali būti iškeliamos tik tuo metu, kai jose lankosi oficialūs svečiai ir specialiųjų misijų atstovai, taip pat atmintinų dienų ar oficialių tarptautinių renginių šiose institucijose ir įstaigose proga, kai kuriais kitais atvejais.

Bendrijos vėliava – 12 geltonų žvaigždžių ratas mėlyname fone – nuolat iškeliama ES išorinės sienos pasienio kontrolės punktuose.

Be to, kartu su trispalve ji naudojama gegužės 9-ąją – Europos dieną, iškeliama prie, virš ar ant pastatų, kuriuose vyksta balsavimas rinkimų dieną į Europos Parlamentą ar Lietuvoje rengiamų referendumų ES klausimais dienomis.

2005-09-16 11:20

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Siūloma Seimo posėdžių salėje iškelti ir ES vėliavą"

  1. panele

    kad tik nepataisytu istatymu taip, kad salia ES velaivos negalima kabinti kitos jokios veliavos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.