Didinamas „Hansabanko” akcinis kapitalas

Šiandien didžiausiai Baltijos šalių finansinei institucijai priklausančio „Hansabanko” akcininkų susirinkimas pritarė banko akcinio kapitalo didinimui 84,38 mln. litų, išleidžiant paprastųjų vardinių akcijų emisiją. Susirinkimo metu nutarta, kad platinant naujos emisijos akcijas, „Hansabanko” akcininkai turės pirmumo teisę įsigyti akcijų. Padidintas banko akcinis kapitalas sieks 569,712 mln. litų.

Akcinio susirinkimo metu į „Hansabanko” stebėtojų tarybą išrinktas Erkki Raasuke, „Hansabank” grupės valdybos pirmininkas. Iš banko stebėtojų tarybos atšauktas buvęs „Hansabank” grupės vadovas Indrek Neivelt.

„Hansabanko” akcinis kapitalas padidintas, siekiant ir toliau aktyviai plėsti veiklą ir palaikyti spartų augimą kreditavimo srityje, dinamiškai plečiantis Lietuvos kreditavimo rinkai. Stipresnė kapitalo bazė leis dar labiau sustiprinti „Hansabankui” pozicijas rinkoje ir pasiūlyti klientams geriausias galimybes skolintis „Hansabanke”, taip pat turėsime galimybes teikti didesnes paskolas vienam klientui, o tai yra aktualu, kadangi Lietuvos įmonės ir jų poreikiai taip pat sparčiai auga”, – sakė „Hansabanko” valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.