Stokholme atidaryta trijų lietuvių menininkių paroda „Žydėjimas”

Rugsėjo 13 d. Stokholme buvo atidaryta paroda „Žydėjimas”, pristatanti trijų jaunų lietuvių menininkių grafikės Kristinos Norvilaitės, juvelyrės Alginos Žalimienės ir grafikės Neringos Žukauskaitės darbus. Šios parodos kuratorė Jolita Žykutė. Paroda susilaukė didelio pasisekimo, į jos atidarymą susirinko daugiau kaip 200 meno gerbėjų, tame tarpe Švedijos valstybės pareigūnai, žymūs politikos veikėjai, kultūros, verslo ir žiniasklaidos atstovai, šioje šalyje akredituoti užsienio valstybių diplomatai, lietuvių bendrijos bei Švedijos ir Lietuvos draugijų nariai.

Lenkų Institutas, kurio galerijoje eksponuojama paroda, su Lietuvos ambasada kultūros srityje aktyviai bendradarbiauja nuo 1996 metų. Paroda tęsis iki š.m. rugsėjo 27 d.

Grafikė Kristina Norvilaitė sukurtus medinius moters kūno siluetus, dekoruotus linoraižiniu ir kailiu, papuošė juvelyrės Alginos Žalimienės autoriniais gintaro papuošalais. Ši neįprasta grafikos, tekstilės ir juvelyrikos sintezė pateikia naujovišką požiūrį į tradicines lietuvių medžiagas. Autorių pagrindinė mintis – „Pasipuošusi moteris pražysta”, todėl parodai parinktas šis pavadinimas. Menininkių projektas jau eksponuotas Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje. Grafikė Neringa Žukauskaitė, prisijungusi prie šių autorių, žydėjimo temą pateikia savaip – pasirinkusi pienės pūką ir tyrinėdama smulkiausias jo detales, menininkė puikiai sukuria paralelę tarp žmogaus egzistencijos ir gėlės žydėjimo trumpalaikiškumo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.