Buvusį parlamentarą priglaudė savivaldybių asociacija

Susitikęs su Kauno vadovais Vytautas Kvietkauskas buvo kupinas optimizmo

Prieš pusantro mėnesio buvęs Seimo narys Vytautas Kvietkauskas tapo Lietuvos savivaldybių asociacijos direktoriumi. Vakar jis kartu su gausia patarėjų komanda apsilankė Kaune. „Mūsų tikslas – susipažinti su Kauno vadovais, įsigilinti į miesto problemas. Formuojamas kitų metų šalies biudžetas, todėl savivaldybėms pats laikas išsakyti savo nuomonę”, – teigė naujasis direktorius.

Apie dvi valandas trukusiame susitikime Kauno vadovai kartu su Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovais kalbėjosi apie įvairias problemas. „Tikimės, kad ateityje Kauno indėlis asociacijos veikloje bus kur kas didesnis nei iki šiol”, – sakė V.Kvietkauskas.

Didžiųjų Lietuvos miestų vadovai jau anksčiau atkreipė dėmesį, kad asociacijoje sąlygas diktuoja mažųjų miestų atstovai. Tuo tarpu penkių didžiųjų Lietuvos miestų interesai kartais pamirštami. Vakarykščio susitikimo dalyviai diskutavo, kaip šią problemą būtų galima išspręsti.

Pasak Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus, tokia gausi asociacijos atstovų delegacija mieste lankosi pirmą kartą. „Džiaugiuosi, kad mums pavyko rasti bendrą kalbą dėl daugelio problemų. Tikimės, kad asociacijos atstovai jas padės išspręsti”, – teigė meras.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Alfonso Jarušausko teigimu, po šio susitikimo nuspręsta, kad kauniečiai aktyviau dalyvaus asociacijos komitetų veikloje.

Lietuvos savivaldybių asociacija vienija 60 savivaldybių. „Mūsų pagrindinis tikslas – apsaugoti, kad centrinė valdžia nesusiaurintų savivaldos teisių”, – tvirtino V.Kvietkauskas.

Paklaustas apie konkrečius susitarimus, asociacijos direktorius teigė, kad ne tik Kauno, bet ir kitų savivaldybių netenkina šalies valdžios užmojai 32 milijonais litų sumažinti finansavimą kelių ir gatvių tvarkymui. Taip pat kalbėta apie socialinio būsto įsigijimo problemas. „Pagal dabar patvirtintą tvarką, savivaldybės už kvadratinį metrą gali mokėti iki 1900 litų. Tai tinka Pagėgių savivaldybei, tačiau Kaune – per maža kaina”, – sakė V.Kvietkauskas.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.