Pasieniečių persekiotas kontrabandininkas lenktynes baigė griovyje

Skrydžiu į griovį, šūviais ir kontrabandininko sulaikymu baigėsi ketvirtadienį kelias valandas trukusios dramatiškos gaudynės prie sienos su Rusija.
Patruliavusio pasieniečių lėktuvo įgulos aptiktas cigarečių gabentojas nesuvaldė savo automobilio, nuslydo nuo kelio, suniokojo pievą ir tėškėsi į vandens pilną griovį. Sprukti mėginęs jaunuolis ignoravo reikalavimus sustoti, nepabūgo septynių įspėjamųjų šūvių ir mėgino priešintis. Įsisiautėjusį kontrabandininką pasieniečiams teko tramdyti fizine jėga ir antrankiais.
Ketvirtadienį priešpiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos eskadrilės lėktuvas „Cessna 172 RG” vykdė eilinį patrulinį skrydį pasienyje su Rusija, Pagėgių rinktinės atsakomybės ruože.
Ties Pagėgių savivaldybės Plaušvarių kaimu pasieniečių lakūnai iš oro užfiksavo nuo Nemuno dideliu greičiu važiuojantį tamsios spalvos „Audi” markės automobilį.
Įtarę, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, pilotai apie tai pranešė sieną sausumoje saugantiems kolegoms. Į nurodytą vietovę išvyko VSAT Pagėgių rinktinės operatyviniškai.
Ore buvę lakūnai toliau sekė automobilį bei informavo, kad šis staiga pasuko Pagėgių kaimo link.
Vietinės reikšmės keliu didžiuliu greičiu skriejusio automobilio vairuotojas nesuvaldė savo transporto priemonės ir nuslydo nuo kelio. Nevaldomas automobilis, suniokojęs pakelėje esančią vietinių ūkininkų pievą, visu greičiu tėškėsi į vandens pilną gilų griovį.
Iš įklimpusios „Audi 200 Quattro” išlipęs jaunuolis ignoravo pasieniečių reikalavimus sustoti, perbrido griovį ir bandė bėgti. Kontrabandininko nepaveikė ir tai, kad jį mėginęs sustabdyti pasieniečių operatyvininkas iš tarnybinio pistoleto paleido net septynis įspėjamuosius šūvius į orą.
Visgi pareigūnams pavyko pasivyti lauku sprukusį jaunuolį. Sulaikomas kontrabandininkas dar pamėgino priešintis, todėl VSAT pareigūnams teko panaudoti kovinių imtynių veiksmus ir agresyvųjį bėglį surakinti antrankiais.
Paaiškėjo, kad pasieniečių lėktuvo „Cessna” įgulos įtarimai pasitvirtino – buvo matyti, kad iš dalies apsemtas „Audi” salonas yra grūste prigrūstas dėžių su kontrabandinėmis cigaretėmis.
Įklimpusį automobilį pasieniečiai ištraukė pasitelkdami traktorių.
Paaiškėjo, kad mašina gabenta 20 dėžių Rusijoje pagamintų populiariausių kontrabandinių cigarečių „Saint George Lights”. Iš viso rasta 10 tūkstančių rusiškais akcizo ženklais paženklintų pakelių rūkalų.
Nustatyta, kad automobilį vairavo 18 metų Pagėgių gyventojas. Jis po apklausos uždarytas į policijos areštinę.
Ties Pagėgių savivaldybės Plaušvarių kaimu, prie Nemuno, kur važiuojantį kontrabandininką pirmi pastebėjo pasieniečių lakūnai, tyrimą atliekantys pareigūnai rado automobilio ratų vėžes, kelių asmenų pėdsakus ir įspaudus, likusius nuo ant žemės krautų cigarečių dėžių.
Neabejojama, kad kontrabandinis krovinys į Lietuvą iš Rusijos buvo atplukdytas upe, manoma, valtimi.
Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, o dėl neteisėto akcizu apmokestinamų prekių gabenimo – administracinė teisena.
Apie šaunamojo ginklo panaudojimą pasieniečiai informavo Šilutės rajono apylinkės prokuratūros pareigūnus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.