Vilniuje užfiksuotas pirmasis Lietuvos biliardo rekordas

Virš 300 sužaistų biliardo partijų per 30 valandų – toks rekordas buvo pasiektas vakar Vilniuje biliardo ir poilsio klube „Pool House”. Tai pirmasis biliardo rekordas užfiksuotas Lietuvoje.

Šį projektą organizavo biliardo klubas „Pool House” kartu su Lietuvos rekordų agentūra „Factum” ir Lietuvos biliardo federacija.

Rekordo fiksavimas prasidėjo rugsėjo 14 dieną 12 valandą ir pasibaigė 15 dieną 20 valandų 37 minutės.

Rekordo siekė šeši sportininkai. Liudvikas Volchonskij ir Darius Višinskas poroje ilgiausią laiką žaidė populiarų amerikietiško biliardo žaidimą „Pool 8” („aštuoniukė”). Jų rezultatas – 32 valandos ir 37 minutės, vidutinė vienos partijos trukmė – 6 minutės.

Antra pora, kurioje žaidė Gustavas Kynas ir Romanas Masiulionis atsiliko tik keliomis minutėmis. Jų rezultatas – 32 valandos ir 31 minutė. Trečioje poroje žaidė Marius Ganusauskas ir Tomas Savickas, jų rezultatas buvo kuklesnis 12 valandų ir 3 minutės.

Kitas užfiksuotas rekordas – sužaistų partijų skaičius. Liudvikas Vochonskij ir Darius Višinskas sužaidė 337 partijas. Stipriausias buvo Liudvikas Volchonskij, laimėjęs rezultatu 208:129.

Ilgiausio biliardo žaidimo ir didžiausio sužaistų partijų skaičiaus rekordai bus įtraukti į Lietuvos rekordų knygą.

Pagal griežtas rekordų fiksavimo taisykles, po kiekvienos žaidimo valandos, sportininkai galėjo padaryti ne ilgesnę nei 5 minučių trukmės pertrauką. Renginys buvo filmuojamas ir protokoluojamas. Lietuvos biliardo federaciją atstovo sertifikuoti teisėjai ir stebėtojai. Pastarieji užtikrino, kad varžovai laikytųsi žaidimo taisyklių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.