Lažybose vyrauja nedidelis stebuklas ir serbai

Aistruoliai dar turi laiko

Panevėžiečiai, kurie supranta krepšinį bei mėgsta žinias ir intuiciją paversti pinigais, dar turi kelias valandas tam, kad susilažintų dėl 34-ojo Europos krepšinio čempionato baigties.

Tiek laiko liko, iki šiandien Serbijoje ir Juodkalnijoje prasidės pirmosios krepšinio rinktinių kovos dėl čempionų titulo.

Vos tik prasidės čempionatas, lažybas organizuojančios bendrovės nutrauks pirmąjį būsimų prizininkų totalizatoriaus etapą.

Lažybų organizatoriai, vadinamieji bukmekeriai, leis lažintis iki čempionato pabaigos, tačiau lažybų pelningumas mažėjant rizikai taip pat mažės.

Dėl prizininkų lažinasi nedaugelis

Šiandien iki 18 valandos suspėjus pastatyti pinigus už būsimą čempioną, vis dar galima būtų laimėti iki 100 kartų didesnę sumą už paliktąją ant lažybų stalo.

Vis dėlto iš anksto, nepamačius pirmosios čempionato dienos varžybų, lažintis, kas bus čempionato nugalėtojas, panevėžiečiai, kaip ir kitų miestų krepšinio aistruoliai, neskuba.

„Statyti pinigus už būsimą čempionato prizininkų trejetą – nėra lietuvių lažybininkų arkliukas, – sako lažybų bendrovės „Top Sportas” vadybininkas Gerardas Bratėnas. – Reikia ir mąstyti kaip krepšinio strategai, ir nebijoti rizikuoti, ir dar turėti kantrybės laukti rezultatų”.

Lietuvius mato finale

Lažybų bendrovės pastebi, kad panevėžiečiai, besilažindami dėl 34-ojo Europos krepšinio čempionato prizininkų, gana dažnai ignoruoja oficialias krepšinio specialistų prognozes. Toks pat lažybininkų elgesys pastebimas ir kituose miestuose.

„Lažybininkai neretai pragmatišką mąstymą išmaino į viltį „mes laimėsime”, – sako bendrovės „Orakulas” specialistas Arūnas Mickevičius. – Daug statymų rodo, kad lažinasi ne pragmatikas, o mažo krepšinio stebuklo laukiantis Lietuvos rinktinės sirgalius”.

Šios bendrovės Panevėžio lažybų punktuose daugiausia statoma pinigų, kad Lietuvos krepšinio rinktinė žais finale su serbais. Tačiau auksas, anot lažybininkų, žibės ant amžinųjų priešininkų krūtinių.

Trečia ir ketvirta čempionate, pagal statymus, turėtų būti Ispanijos ir Rusijos rinktinės.

Galvoja ir apie galimybę uždirbti

Galimas pelnas tuština ypač patriotiškai nusiteikusių lošėjų pinigines.

„Besiviliančiųjų, kad lietuviai taps čempionais, netrūksta, tačiau tokias viltis iš dalies skatina ir noras neblogai užsidirbti lažybose, – sako „Orakulo” specialistas A.Mickevičius. – Jeigu tiki, kad lietuviai taps čempionais, statyk 100 litų, laimėsi 1200″.

Kiek anksčiau lietuvių galimybės tapti čempionais buvo vertinamos net keturis kartus geriau, todėl siūlomas lažybų pelnas buvo tiek pat kartų mažesnis.

Dabar „Orakulo” lažybų punktuose geriausiai vertinami serbai – 100 litų, pastatytų už jų pergalę, grįš 190 litų. Už rusus statytas litas vertas trijų litų, o už ispanus ir italus – 5 litų.

Beje, tik šeši iš dešimties panevėžiečių mano, kad pirmosiose rungtynėse lietuviai duos į kaulus turkams.

Europos čempionų reitingai krito

Bendrovės „Top Sportas” reitinguose turkų rinktinės reitingai taip pat prastesni nei A.Sireikos vyrų. Beje, „Top Sport” lažybų punktuose krepšinio čempionato ketvertas šiek tiek kitoks.

Pagal statymų Panevėžyje skaičių, pirmoji vieta atitektų serbams, antroji lietuviams, trečioji rusams, ketvirtoji latviams.

Prieš mėnesį Lietuvos rinktinės galimybės laimėti čempionato auksą buvo vertinamos geriausiai.

„Mūsų rinktinės reitingai krito po ją ištikusios traumų epidemijos, – tikina G.Bratėnas. – Lažybų bendrovės lietuvių sėkmę „pabrangino”, tačiau norinčiųjų lažintis dėl jo nedaugėja”.

Tie, kurie prieš mėnesį „Top Sportas” lažybų punkte už Lietuvos rinktinės pergalę statė 100 litų, laimės 300 litų. Likus iki čempionato pradžios savaitei, traumų išretintos rinktinės galimybės sumažėjo, o lažybininkams jau buvo pasiūlyta 3,5 karto didesnis lažybų pelnas nei buvo.

Vertinami ir latviai

Minėtos bendrovės „bukmekeriai” geriausiai vertina slavų galimybes.

Šimtas lažyboms paaukotų litų už serbų pergalę sugrįš 200, o tikintieji rusų pajėgumu laimės 300 litų.

„Labiausiai lažybininkai bijo ketvirtfinalių, nes būtent tada paprastai dalis favoritų netikėtai nudarda žemyn – kažkam nudarda ir pinigai, – sako G.Bratėnas. – Iš esmės dėl to panevėžiečiai ir kitų miestų lažybininkai labai gerai vertina nustebinti mokančius latvių krepšininkus”.

Darius Skirkevičius

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.