Inicijuotas tyrimas dėl A. Valionio galimų sąsajų su užsienio

Liberalai demokratai inicijavo Seimo laikinosios komisijos sudarymą dėl Seimo nario, užsienio reikalų ministro Antano Valionio galimų sąsajų su užsienio valstybių slaptosiomis tarnybomis. Dėl šios komisijos sudarymo jau surinkta arti 40 parlamentarų parašų.

Frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis sakė: „Liberalų demokratų nuomone, atsižvelgiant į faktą, jog A.Valionis buvo TSRS KGB rezervo karininkas, reikėtų nedelsiant ištirti LNK televizijos laidoje „Paskutinė instancija” paskelbtus faktus, jog dabartinis Lietuvos Respublikos Seimo narys bei užsienio reikalų ministras A. Valionis 1991 m. įteikė tuometiniam Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministrui A.Saudargui jo pokalbių (1990 m. pabaiga – 1991 m. pradžia) su Vilniumi išklotines.”

Laikinąją komisiją ketinama įpareigoti išsiaiškinti, ar teisingas yra LNK televizijos laidoje „Paskutinė instancija” paskelbtas faktas, jog A.Valionis įteikė tuometiniam Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministrui A.Saudargui jo telefoninių pokalbių (1990 m. pabaiga – 1991 m. pradžia) su Vilniumi išklotinę? Jei tai tiesa, tai iš kur A.Valionis gavo šių telefoninių pokalbių išklotines? Taip pat prašoma ištirti, ar apie tuometinio užsienio reikalų ministro A.Saudargo sekimą A.Valionis informavo Lietuvos Respublikos aukščiausius vadovus, Vyriausybę bei Lietuvos Respublikos slaptąsias tarnybas? Liberalai dekomokratai abejoja, ar A.Valionis nevykdė kurios nors užsienio valstybės slaptosios tarnybos užduoties, įteikdamas A.Saudargui jo telefoninių pokalbių su Vilniumi išklotines. Komisija tyrimo išvadas turėtų pateikti per 3 mėnesius nuo jos sudarymo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.