„Siemens” Latvijoje diegs 3G ryšį

Latvijos telekomunikacijos bendrovė „Tele2” SIA ir kompanija „Siemens” pasirašė mobiliojo tinklo plėtojimo sutartį bei artimiausiu metu diegs 3G/W-CDMA ryšio infrastruktūrą.
Pagal šią sutartį balso ir paketinio duomenų perdavimo sistemos bus papildytos 3G funkcijomis. Taip pat bus įdiegta 3G/W-CDMA ryšio infrastruktūra didžiuosiuose Latvijos miestuose.

„Baltijos valstybės yra vienas iš greičiausiai ekonomiškai augančių regionų Europoje. Džiaugiamės galėdami prisidėti diegiant naujausias mobiliojo ryšio technologijas 3G”, – sako Kristofas Kaselitcas (Christoph Caselitz), „Siemens” „Communications” Mobiliųjų tinklų padalinio prezidentas.

Planuojama, kad šio, vieno iš pirmųjų UMTS projektų Baltijos šalyse, įgyvendinime dalyvaus ir Lietuvos UAB „Siemens” Mobiliųjų tinklų skyriaus specialistai. „Latvija yra pirmoji iš Baltijos šalių pradėjusi diegti komercinį 3G ryšį. Būdami aiškiais 3G/W-CDMA technologiniais lyderiais esame pilnai pasiruošę aktyviai dalyvauti diegimo konkursuose bei būsimuose projektuose taip pat ir Lietuvoje”,- sako Ignas Latovas, UAB „Siemens” Mobiliųjų tinklų skyriaus pardavimų ir projektų vystymo vadovas.

Šių metų rugsėjo 13 d. Ryšių reguliavimo tarnyba pranešė, kad per mėnesį turėtų paskelbti konkursą trečiosios kartos (3G) mobiliojo ryšio teikimo licencijoms gauti. Gavusioms licenciją bendrovėms bus suteikti ryšio teikimo dažniai. Trečiosios kartos mobiliojo ryšio paslaugos Lietuvoje turėtų būti pradėtos teikti kitais metais.

Sutartimi su Latvijos kompanija Tele2 „Siemens” AG dar kartą sustiprins savo poziciją kaip 3G/WCDMA infrastruktūros lyderis pasaulyje. Nepriklausomi rinkos analitikai įvardino „Siemens” ir NEC technologinį aljansą numeriu 1 diegiant 3G/W-CDMA ryšį komerciniam panaudojimui.

UAB „IC Baltic”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.