Kuršių nerijos statybų skandale turėtų daugėti nubaustų valdininkų

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė reikalaus, kad atsakomybės sulauktų visi neteisėtas statybas Kuršių nerijoje palaiminę valdininkai.

Kuršių nerijoje trečiadienį dar kartą apsilankiusi Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė sakė, jog be leidimų ar pažeidžiant tvarką čia pastatyti statiniai turėtų būti nugriauti, tačiau pripažįsta, jog padaryti tai bus nelengva.

Anot jos, griaunant tuos statinius, kurie saugomose teritorijose išdygo su leidimais, valstybė savininkams turėtų kompensuoti jų patirtus nuostolius. Todėl toks variantas – nerealus. Tačiau direktorė pažymėjo, kad yra ir tokių statinių, kurie renčiami be jokių leidimų, tad juos nugriauti bus daug lengviau.

Tuo tarpu statomų objektų apžiūrėti atvykęs Seimo Audito komiteto pirmininkas Artūras Skardžius prisipažino, jog ne visi Saugomų teritorijų tarnybos direktorės nemalonę užsitraukę statiniai gadina unikalų kraštovaizdį. Jam labiau užkliuvo apleistas sovietmečio palikimas bei pradėtų, tačiau taip ir nebaigtų statybų pamatai.

Rugpjūčio pabaigoje Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos sudaryta komisija Kuršių nerijos nacionaliniame parke (KNNP) patikrino per pusę šimto ten pastatytų ir statomų objektų. Prieita prie išvados, kad nemažai statybų vyksta nesilaikant Vyriausybės patvirtintos KNNP planavimo schemos ir pažeidžiant kitų teisės aktų nuostatas.

R. Baškytė sakė sieksianti, kad deramos bausmės sulauktų visi nusižengę valdininkai ar pareigūnai. Šis statybų skandalas Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovui Vladui Portapui jau kainavo postą. Dar keturi jo pavaldiniai: pavaduotojas, architektas bei du inspektoriai, taip pat gali sulaukti panašaus likimo.

Tarnybinis patikrinimas atliekamas ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamente, ištirti pavaldinių darbą yra įsipareigojusi ir Klaipėdos apskrities viršininkė. Įtarimų yra kilę ir dėl Neringos miesto savivaldybės darbuotojų veiksmų.
2005-09-14 19:10

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.