Susitikime su Rusija nuspręsta griežčiau kontroliuoti tranzitinius krovinius

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad baigėsi Suzdalėje, Rusijoje, vykęs susitikimas tarp Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos, Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Europos Komisijos atstovų.
Susitikimo metu nuspręsta griežčiau kontroliuoti tranzitinius krovinius. Toks sprendimas priimtas po laikinai sustabdytų krovinių, perkraunamų Lietuvos muitinės sandeliuose, tranzito į Rusiją.

„Iš esmės sutarta operatyviai keistis informacija apie krovinių judėjimus tarp ES šalių ir Rusijos”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas. – „Taip pat Lietuva turi pateikti papildomų garantijų dėl per Lietuvą tranzitu į Rusiją vežamų siuntų kontrolės.”

Siekiant giežčiau kontroliuoti tranzitinių krovinių judėjimo maršrutus bus numatytas vienas pasienio veterinarijos postas tranzitiniams kroviniams išvežti iš Europos Sąjungos, sudarant tranzitu į Rusiją vežamų prekių „koridorių”.

Pasak K. Lukausko, tokiu būdu bus supaprastintos tranzitinius krovinius lydinčių dokumentų tikrinimo procedūros. Taip pat su Rusija numatoma įdiegti elektroninių veterinarijos sertifikatų sistemą. Apie atvežamus iš Lietuvos krovinius Rusijos pasienio veterinarijos postai iš anksto bus informuojami elektroniniais veterinarijos sertifikatais.

K. Lukauskas akcentavo, jog Pasienio ir transporto valstybinės veterinarijos tarnybos ir Muitinės pareigūnams būtina dar glaudžiau bendradarbiauti, kad būtų užtikrintas tranzitu vežamų krovinių atsekamumas.

Susitikimo metu akcentuota būtinybė galutinai išsiaiškinti Rusijos pateiktus įtarimus Lietuvai dėl kiniškos mėsos tranzito.

Šią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Europos Komisijos pareigūnai pateiks tyrimo išvadas.

Nuo šių metų pradžios per Lietuvos muitinės terminalus į Rusiją išvežta 2 344 t mėsos produktų, per Lietuvos teritoriją į Rusiją tranzitu pervežta per 141 tūkst. t mėsos produktų.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.