Europos kino mokyklos laukia lietuvių įvertinimo

Ateinantį trečiadienį Palangoje vyks tarptautinio projekto „Vasaros media studija” uždarymas. Įvykis atrodytų niekuo neišsiskiriantis iš kitų vasaros renginių, jeigu ne viena smulkmena. Uždarymo metu nemokamai bus galima pamatyti septynis filmus, pripažintus geriausiais užsienio ir Lietuvos kino mokyklose. Uždarymas vyks Palangoje, „Laukinių vakarų salūne”, rugsėjo 14d., 18 val.

Suomijos „Naujokas versle”, Vokietijos „Saulėtekio spalva”, Lenkijos „Netoli”, Didžiosios Britanijos „Eau de Toilette” aukštųjų kino mokyklų studentų sukurti filmai Lietuvoje rodomi pirmą kartą. Daugeliui iš jų tai – pasaulinė premjera. Vėliau šie filmai keliaus į užsienio šalių kino teatrus.

Lietuvai atstovauja trys filmai – Simono Aškelavičiaus „Lietuviškos grožybės”, Kristino Buožytės „Pakeisk plokštelę” ir Vytauto Dambrausko „Painiava”.

Vieną iš sudėtingiausių ir itin daug diskusijų sukėlusį suomių filmą „Naujokas versle” pristatantis režisierius Antti-Veikko Salo tikino, kad jis labai jaudinasi pristatydamas savo darbą užsienyje. „Suomių filmus kitos šalies žiūrovams dažnai sunku tinkamai įvertinti ir suvokti. Be to, šis filmas – apie vaikus, o darbas su jaunaisiais talentais reikalauja daug išmonės ir jėgų, filmuoti galima tik po 4-6 val. per dieną. Todėl buvo smagu, kai per „Vasaros media studijos” atidarymą peržiūrėjus filmą sulaukiau sveikinimų”, – pasakojo režisierius. Filme panaudota originali istorija bei garso takelis. Filme pasakojama kaip vienas iš dviejų brolių pavagia bažnyčiai paaukotus pinigus. Už tai jo laukia sunki bausmė. Tačiau jis grąžina tik pusę pavogtų pinigų. Tai žinantis jaunesnis brolis turi apsispręsti, ar jis nori sekti brolio pėdomis, ar sieks kurti savo gyvenimą.

Visi septyni filmai varžosi dėl to, kuris gaus geriausios filmo rinkodaros titulą. Už tai rinkodaros koncepciją kuriančiai komandai atiteks kilometras „Kodak” kino juostos, kuri taps naujo trumpametražio filmo kūrimo motyvacija. Rinkodaros koncepciją kuriančią komandą sudaro režisierius, prodiuseris, vykdantysis prodiuseris, dizaineris ir ryšių su visuomene koordinatorius.

Visų filmų premjera „Laukinių vakarų salūne”, Palangoje vyks rugsėjo 14d., 18 val. Čia suvažiuos filmų režisieriai, prodiuseriai ir aktoriai, kurie pristatys savo filmus ir papasakos intriguojančias istorijas iš filmavimo aikštelės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.