A. Zuoko siūlymas tirti korupciją Seime nėra korektiškas ir pagrįstas, teigia A. Paulauskas

Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko siūlymas ištirti galimus korupcijos atvejus Seime nėra korektiškas ir pagrįstas, o jei sostinės vadovas žino tokių faktų, turėtų juos paskelbti.

Taip trečiadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija” teigė Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas, komentuodamas išvakarėse A. Zuoko internetiniame puslapyje išdėstytą siūlymą.

„Tokie priekaištai nėra pagrįsti, ir jei tokie faktai yra, turėtų juos pateikti ir pasakyti, o ne mėtytis tokiais kaltinimais”, – pareiškė parlamento vadovas.

Jis priminė, kad Seimo rudens sesijos pradžioje Prezidentas Valdas Adamkus ir Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas paragino parlamentarus dirbti konstruktyviai ir daugiau galvoti apie valstybės interesus.

Todėl A. Zuoko pareiškimai šiuo metu „nėra visai korektiški”. „(Seimo laikinoji – ELTA) komisija tiria Vilniaus savivaldybės veiklą. Jei tai kaip gynimosi pozicijos išsakymas, tai dar galima suprasti”, – pažymėjo A. Paulauskas.

Anot jo, Seimas niekuomet nevengė tirti žinomų korupcijos atvejų – tuometinio šalies vadovo Rolando Pakso ir dabar jau buvusio ūkio ministro Viktoro Uspaskicho veiklos, pernai mestų įtarimų dėl galimos parlamentarų korupcijos.

ELTA primena, jog antradienį A. Zuokas, kurio veikla domisi Seimo laikinoji komisija, pasiūlė sostinės savivaldybėje įsteigti komisiją ištirti galimiems korupcijos atvejams parlamente.

Jis pareiškė negalįs suprasti, „kokias teises Seimo nariai turi nurodinėti, kaip savo veiklą turėtų vystyti savivaldos institucijos, juk valdžių pasidalijimo principas yra įteisintas ir turi būti gerbtinas”.

Šiuo metu galimus korupcijos atvejus Vilniaus miesto savivaldybėje ir A. Zuoko veiklą tiria prieš daugiau nei tris mėnesius Seime sudaryta Darbo partijos frakcijos seniūnės Loretos Graužinienės vadovaujama laikinoji komisija.

2005-09-14 09:15

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.