Mis Paauglė-2005 pakerėjo balsu

Uostamiestis turi naują „misę” – šeštadienį išrinkta gražiausia ir talentingiausia paauglė.

Dėl konkurso „Mis paauglė-2005” titulų Klaipėdos koncertų salėje susirungė dvidešimt viena mergina nuo dvylikos iki septyniolikos metų. Paskutiniojo vasaros mėnesio pramogas jos iškeitė į intensyvias repeticijas modelių agentūros „Madesa” salėje, kur mokėsi vaikščioti, šokti bei šypsotis publikai.

Užkūrė „laužą”

Konkurso dalyvės demonstravo naujausią firminės parduotuvės rudens ir žiemos sezono kolekciją, šoko išsipuošusios lyg Viduržemio jūros salų gyventojos, pozavo įsivaizduojamiems fotografams.

Tačiau didžiausias dėmesys konkurse buvo skiriamas talentui. Merginos šoko, dainavo, grojo, vaidino.

Alina Kazecevaitė ir Evelina Jeseckaitė paruošė laikraštį-koliažą. Jos prasitarė, kad labai norėtų būti žurnalistės ir leisti tikrą laikraštį. Renginio vedėjas čia pat surengė aukcioną. Mergaitės išpūtusios akis klausėsi, kaip nuo vieno lito jų laikraščio kaina pakilo iki šimto. Po sėkmingo sandorio Alina ir Evelina šypsodamosi grįžo į užkulisius.

Evelinos sesė dvynė Lauryna visiems pareiškė, kad visai nenori čia būti ir mieliau grįžtų namo pas mamą, tėtę ir broliuką. Mergina netgi simbolinį laužą užkūrė ir SOS ženklą iškėlė, bet, gelbėtojams taip ir nepasirodžius, jai teko toliau varžytis konkurse.

Dijana Pavilavičiūtė savo talentą atskleidė kitaip: ji nešoko ir nedainavo, o tiesiog visą komisiją, sudarytą iš šokėjų, medikų, mokytojų, grožio konkursų nugalėtojų, verslininkų ir žurnalistų, pavaišino „negyvenamoje saloje” rastais vaisiais. Mergina prašė dovanų nelaikyti kyšiu.

Pamiršo žodžius

Sklandžiai atskleisti talentus sekėsi ne visoms „Mis paauglė-2005” dalyvėms. Kai kurios nuo scenos lipo nusivylusios dėl pamirštos, nors ir daugybę kartų repetuotos kalbos, supainiotų dainos žodžių ar kūrinių, kuriuos grojo, melodijų. Didžiulė Klaipėdos koncertų salė kėlė merginų jaudulį, nors ir kaip smarkiai publika joms plojo.

Berta Juozauskaitė nesutriko, kai užlipusi ant scenos negalėjo dainuoti, nes kažkur dingo kompaktinė plokštelė su įrašyta fonine muzika. Vėliau paaiškėjo, kad ji pati užmiršo įrašus atiduoti garso režisieriui.

Kita dalyvė negalėjo pasipuikuoti savo numeriuku. Ėmusi nerimauti, kad jos žiūrovai neprisimins, mergina džiaugėsi jį suradusi… tualete.

Aida Kundrotaitė papasakojo apie savo atliekamus archeologinius tyrimus ir pristatė naują homo sapiens porūšį. Žiūrovai nekantriai laukdami, koks tai bus „hibridas”, labai nustebo, kai į sceną įžengė dainininkas Deivis. Atlikėjas tikino, kad visos dalyvės jam yra labai gražios, mielos ir būtinai už jas visas balsuosiąs.

Nepatikėjo talentu

Konkurso komisijos narių nuomonės dėl daugelio pretendenčių į titulus sutapo, tačiau dėl Mis talento išsiskyrė. Dauguma pritarė, kad antrą kartą konkurse dalyvaujanti Olga Syromiatnikova verta šio titulo, tačiau kai kurie suabejojo, ar mergina dainavo „gyvai”. Organizatoriai dvejones greitai išsklaidė paprašydami merginą dar kartą padainuoti Selinos Dion dainą „My heart will go on”. Olga šią dainą atliko be priekaištų, tad jai ir atiteko talentingiausios merginos vardas.

Mažosios mis paauglės titulas atiteko judriajai dvylikametei Karinai Kazecevaitei. Daugiausiai žiūrovų balsų konkurse sulaukė Viktorija Vismantaitė ir Alina Kazecevaitė – jos pripažintos publikos numylėtinėmis. Fotogeniškiausia konkurso dalyve išrinkta Vitalija Erlickytė. Stilingiausia – trylikametė Berta Juozaitytė, kuri neslėpė, jog svajoja apie modelio karjerą. Elegantiškiausia mergina pripažinta Indrė Mikutaitė, kurią pirmasis pasveikinti atskubėjo šokių partneris.

Naktimis nemiegojo

„Mis paauglė-2005” gražiausių ir talentingiausių merginų trejetuką sudarė vyriausios konkurso dalyvės. Antrąja vicemis pripažinta „Varpo” vidurinės mokyklos devintokė Dinara Dibajeva. Po konkurso penkiolikametė tvirtino, kad labai jaudinosi. „Baisiausia būti scenoje vienai, nes tada visi pastebi kiekvieną judesį, kiekvieną klaidą, o kai šalia daugiau žmonių, tada daug jaukiau”, – prisipažino mergina.

Pirmąja vicemis pripažinta Iveta Vaičekauskytė konkursu susižavėjo praėjusiais metais, kai jame šoko. „Pernai buvau kaip priedas, o šiemet – jau pagrindas”, – juokėsi Vydūno vidurinės mokyklos devintokė. Penkiolikametė Iveta tvirtino, kad bijoti pradėjo dar antradienį, o kelias naktis net bluosto nesudėjo. Mergina baiminosi, kad jos gali nepriimti publika, kad gali supainioti išmoktos kalbos žodžius. Tačiau atsidūrusi ant scenos Iveta įgavo pasitikėjimo ir ėmė mėgautis publikos dėmesiu. „Pirmą kartą buvau ant tokios didelės scenos, būtinai dalyvausiu ir kitais metais”, – tvirtino ji.

Dabar dainuos

Gražiausia ir talentingiausia mergina konkurse „Mis paauglė-2005” tapo septyniolikmetė „Vėtrungės” gimnazijos auklėtinė Neringa Striaukaitė. Mergina savo jėgas išbandė ir praėjusiais metais, tada ji buvo pripažinta talentingiausia.

Neringa tikino, kad mėgsta savo jėgas išbandyti įvairiuose konkursuose. Neseniai ji dalyvavo ir „Dainų dainelėje”. Tačiau „Mis Klaipėdos” rinkimuose dalyvauti nenorėtų. „Dabar savo jėgas bandysiu dainuodama”, – tvirtino Neringa, neseniai įsiliejusi į džiazo ir estrados grupę „Sefed”.

Konkurso metu Neringa žiūrovus pakerėjo sudainavusi Sem Braun „Stop”. „Pasirinkau nelengvą dainą, bet stengiausi ją atlikti profesionaliai”, – sakė ji.

Neringa konkurso metu nė kiek nesijaudino ir pasitikėjo savo jėgomis. „Širdies gilumoje norėjau laimėti, nors visos konkurso dalyvės buvo labai gražios ir daug talentingesnės nei praėjusiais metais”, – tvirtino „Mis paauglė-2005”.

Aurelija Kripaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Mis Paauglė-2005 pakerėjo balsu"

  1. kiesha

    dinara pazinejau jau senai o va su iveta neperseniausiai palaikiau artimus santykius td ir suzinojau kad tam konkurse dalyvavo ir dinara… pazystu shias mardinas ir zinau kad jos buvo vertos siu vietu ir netgi galeciau joms uzleisti pirmaja… sekmes ir toliau visoms merginos shiuose konkursuose :*

  2. Kiesha

    *merginas 😀 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.