Realybės šou klaipėdietėms trūksta oro ir langų

LNK eteryje pasirodęs naujas realybės šou „Kelias į žvaigždes” netruko patraukti lietuviškos muzikos gerbėjus.

Jau daugiau kaip savaitę jame dalyvauja ir žvaigždės titulo siekia trys klaipėdietės merginos – 24 metų Rita Gudėnaitė, 21 metų Dangė Miniauskaitė ir devyniolikmetė Julija Šutenko. Iki šiol didžiausias išbandymas teko Dangei, šeštadienio vakarą prie karšto mikrofono įveikusiai varžovę Ramintą.

Žaidimas „užkabliavo”

Merginas į realybės šou atvedė didžiulis noras dainuoti, tačiau visos tvirtina, kad iki šio žaidimo didelės iniciatyvos nesiėmė. „Daugiausiai tik svajojau. Buvau garantuota, kad sulauksiu momento, kai muzika užsiimsiu rimtai. Nors jau buvau pradėjus nerimauti, nes vis nerasdavau laiko”, – kalbėjo Rita.

Julija vylėsi sėkmės. „Aš visą laiką laukiau, kol mane kas nors pamatys scenoje ir pasiūlys dainuoti”, – naiviai pripažino mergina. Vieną dieną pažįstamas vaikinas pakvietė ją pas draugą į studiją, kur ji surado gerų pažinčių, tačiau pradėti karjerą nesisekė. „Kai Rusijoje baigėsi penktasis „Fabrika zviozd” šou, sakiau, jei bus šeštasis – būtinai važiuosiu”, – džiaugdamasi, kad važiuoti teko tik į Vilnių, kalbėjo Julija.

Iš Šiaulių į Klaipėdą visuomenės sveikatą studijuoti atvykusios Dangės biografijoje – mėgėjiški gitaros vakarai prie laužo ir didžiulės svajonės.

Pirmąją žaidimo savaitę Dangė neslėpė ašarų. „Mane spaudžia šitos sienos. Pradėjau bijoti dainuoti”, – atviravo mergina. Dangė įsitikinusi, kad, išėjusi iš žaidimo, atsigaus. „Užsidarys šitos durys, aš atsikelsiu rytą su šypsena ir kitas duris atversiu plačiai. Visiškai nebijau pradėti iš naujo”, – lyg atsisveikindama su realybės šou kalbėjo Dangė.

Rita taip pat neabejojo prireikus eiti nauju keliu į pripažinimą. „Visa tai mane labai „užkabliavo”. Jei šis kelias nepasiseks, pasuksiu, surasiu kitą”, – ryžtingai nusiteikusi ji.

Priekaištų nesulaukė

Dangei apie žaidimo dalyvio anketą pasakė mama. „Trečią nakties iš „dūšios” ją užpildžiau ir išsiunčiau”, – prisimena ji.

Rita, mėgstanti naršyti internete, anketą aptiko pati. Sėkmingai praėjusi pirmąjį turą, prieš antrąjį ją apniko abejonės. „Kai atvažiavau į atranką, pamačiau iš automobilio išlipančią merginą, tokią kaip žurnalų viršeliuose – aukštakulniai, sijonėlis, gitara ant šono. Tuomet pagalvojau: „Ką aš čia darau?” – svarstė ji. Bet likimas Ritai buvo palankus.

Julijai apie rengiamą šou pranešė draugė. „Žinojau, kad pretendentų bus tūkstančiai, todėl nesitikėjau patekti, nuvertinau save. Kai draugams pranešiau, kad perėjau į antrąjį turą, jie nesistebėjo. Tik pasirašiusi kontraktą supratau, kaip draugai manimi tikėjo”, – džiaugėsi Julija. Emocijos, sužinojus apie dalyvavimą žaidime, merginoms liejosi per kraštus. „Apėmė euforija. Iki stoties važiavau gal tris valandas, niekas nerūpėjo. Namie mama vis klausė, ar neprisisapnavo”, – įspūdžiais dalijosi Rita.

Dangė prisiminė džiaugsmo ašaras. Jos draugai ir artimieji, sužinoję apie merginai nusišypsojusią sėkmę, spaudė rankas.

Julija iki šiol negali atsikvošėti. „Gyvenome tokį paprastą gyvenimą, o dabar mes – realybės šou, mus visi mato. Tai yra, ko norėjau”, – tvirtino Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštojoje mokykloje anglų kalbą studijuojanti mergina. Tačiau šis šou Julijos tėvams atsiėjo daug sveikatos. „Jie palaikė, bet labai jaudinosi. Kai reikėjo ruoštis, buvo ir panikos, ir nervų. Tėvus tikinau, kad gyvensiu savo gyvenimą ir nepadarysiu gėdos”, – kalbėjo ji.

Varžo kameros

„Kelio į žvaigždes” žaidime pirmąją savaitę išgyvenimų netrūko, ypač Dangei. „Emociškai man labai sunku. Aš palūžau, nors stengiuosi laikytis, tik jau nežinau iš kokių jėgų – viskas ištekėjo. Čia aš mirštu”, – dar prieš keletą dienų „Klaipėdai” pasakojo ji.

Ta savaitė Dangei buvo permaininga. „Pirmą dieną atėjau, išsikroviau daiktus ir – sprogimas. Kitą rytą atsikėliau, man jau nepatinka, kaip pasielgiau, nes aš neturėjau verkti, turėjau būti prisuktas robotukas”, – sakė dalyvė.

Tačiau realiame gyvenime ji tikina niekada nerodžiusi ašarų, aplinkiniai ją matė su šypsena ir manė, kad ji – stiprus žmogus. „Dabar žiūriu į veidrodį ir nepažįstu savęs. Net rūkyti pradėjau”, – ant savęs dantį griežė Dangė.

Šešios merginos ir šį savaitgalį atėję vaikinai gyvena kamerų pilname bute. Iš kasdienio gyvenimo išmuštos ir dieną naktį mikrofonų nenusiimančios klaipėdietės teigė jaučiančios diskomfortą. Rita norėtų turėti nuo garso ir kamerų izoliuotą kambariuką. „Ten galėčiau išsirėkti, išsidainuoti”, – kalbėjo ji.

Dangei labiausiai trūksta oro ir laisvės. „Kameros mane varžo. Noriu prisileisti vonią vandens ir nusirengti nebijodama dėl kokio plaukelio”, – neslėpė dalyvė.

Julija buvo buitiškesnė – ji tvirtino pasigendanti langų. „Mūsų biologinis laikrodis pradėjo kitaip dirbti, juk ištisą parą čia elektros šviesa”, – skundėsi Julija.

Nori būti pavyzdžiu

„Kelio į žvaigždes” dalyvei Donatai studijoje traukiant dainą „Noriu”, trys merginos iš Klaipėdos pasakojo apie savo svajones. Visos jos trokšta dėmesio. „Noriu, kad mane žmonės girdėtų”, – kalbėjo Julija. Pasak jos, žvaigždei neužtenka talento, ji turi būti ir autoritetas. Jai antrino Rita. „Siekiu, kad kažkas manimi žavėtųsi, imtų pavyzdį, sakytų „vau, šaunuolė, padirbai”, – su entuziazmu tvirtino mergina. Dangė įsitikinusi, kad žvaigždės yra tik danguje. „Aš norėjau ne žvaigžde būti, o širdelę atiduoti”, – šypsojosi ji.

Rita, būdama šou rengėjų rankose, siekia reklamos ir tokiu būdu investuoja į ateitį. Ji dėl karjeros pasiruošusi net save atiduoti. „Jeigu pavyktų įkopti į didžiąją sceną, negailėčiau savęs, jei reikėtų, miegočiau keturias valandas per parą. Aš turiu potencialo”, – neabejojo ji. Mergina pripažino ir pirmuosius sunkumus – ji vis dar nedrįsta reikštis, bijo suklysti, o repetuojant mielai išjungtų šviesą. „Bet jeigu jau įsėdau į vežimą – važiuosiu”, – užtikrino Rita.

Laimėti nesitiki

Dangė dar penktadienio vakarą buvo šventai įsitikinusi, kad žaidimo pergalė – ne jai. „Mūsų laimėjimas yra buvimas scenoje, dainavimas. Svarbiausia yra ne išlikti žaidime, o tęsti savo kelią”, – kitu kampu į situaciją pažvelgė Julija.

Rita mano, kad laimėti jai sutrukdys jos būdas. „Paprastai nugalėtojai būna ramūs, neišsišokę žmonės, o aš labai reiškiu savo nuomonę”, – svarstė dalyvė. Ji vienintelė išskyrė konkretų žmogų, akivaizdžiai galintį pasiekti pergalę. „Vilija yra stipri varžovė ir turi nugalėtojui būtinų bruožų”, – akcentavo Rita.

Paklaustos apie pagrindinį prizą, merginos juokėsi – ne pinigai galvoje. Tačiau leido sau pasvajoti. Julija būtinai nusipirktų automobilį, nes neseniai išsilaikė teises. „Atsidėkočiau tėvams – išpildyčiau jų norus”, – „Klaipėdai” sakė ji. Mergina atskleidė, kad loterijoje yra laimėjusi 50 tūkstančių litų, tačiau tuos pinigus išleido buto remontui.

Rita buvo dar konkretesnė. 30 tūkstančių ji investuotų į verslą. „Kai tie pinigai užaugtų, Vilniuje nusipirkčiau namą, nes noriu, kad vaikai augtų čia”, – planus atskleidė Rita.

Laimėjusi žaidimą, Rita be jokių svarstymų persikeltų gyventi į sostinę. „Klaipėda man nepatiko”, – pripažino ji. Dangei uostamiestis – sava žemė. „Jūra man yra didelis pasikrovimas”, – tikino mergina.

Merginos neabejingos lietuviškai muzikai. Julijai patinka klaipėdietis Amberlife, Dangė lieka ištikima Andriui Mamontovui ir gitaros meistrams – Aktorių trio. Rita tvirtina net ir paties nemėgstamiausio atlikėjo randanti nors vieną gerą dainą. Jos favoritai – grupės „Rebelheart” ir „G&G Sindikatas” .

Eglė Merkytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Realybės šou klaipėdietėms trūksta oro ir langų"

  1. Vilius

    O man Dange labiausiai patiko butent tada kai verke, kai buvo silpna, kai buvo savimi. Ta „stiprybe” ir sceninis ivaizdis – netikra. Jos daina nuostabi (As atejau.. Ir iseinu!). Noreciau susipazinti su ja gyvai. Dange, jei skaitai cia – parasyk man prasau i robobalsas@freemail.lt, as is vln.

  2. wudziuke

    julija geriause k.i.z. mergina 🙄 😛 🙂 😀 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.