Kovoje dėl trečios vietos „Sūduva” priartėjo prie „Vėtros”

Antradienį „A lygos” čempionate vyko vienerios atidėtos 18-ojo turo rungtynės, kuriose Vilniaus „Žalgiris” antrą kartą iš eilės susitiko su Marijampolės „Sūduva” ir vėl turėjo pripažinti varžovų pranašumą dviejų įvarčių persvara.

Vilniaus „Žalgirio” stadionas

Teisėjas – Viktoras Chileckis

„Žalgiris” 2 – 4 „Sūduva”

27′ [1 – 0] Igoris Morinas

35′ [1 – 1] Ottavio Braga

41′ [1 – 2] Tomas Radzinevičius

45′ [1 – 3] Tomas Radzinevičius

63′ [1 – 4] Tomas Radzinevičius

66′ [2 – 4] Martynas Karalius

„Žalgiris”: Malinauskas (66′ Šetkus); Tereškinas, Paknys (40′ Jokšas), Kilikevičius, Stonkus; Valskis, Šilo, Lemežis, Morinas; Zaboras (46′ Kaušpadas), Karalius

„Sūduva”: V.Žutautas; Grigas, Gvildys, D.Čigladze, Veikutis; S.Butkus (85′ Leimonas), V.Slavickas (46′ Uselis), Cordeiro, Maciulevičius; Braga (60′ Aleksa), Radzinevičius

Abi komandos savo jėgas tarpusavyje jau buvo išbandžiusios prieš tris dienas šeštadienį, ir tada Marijampolėje nervingame mače pergalę rezultatu 2-0 šventė šeimininkai. Tame susitikime buvo parodytos net trys raudonos kortelės – jas gavo B.Čigladze, A.Žekonis ir K.Jasaitis, dėl diskvalifikacijos privalėję praleisti šį mačą. „Žalgirio” gretose debiutavo iš „Polonijos” į pagrindinę ekipą perkeltas saugas N.Valskis, į startinę sudėtį pateko ir puolėjas V.Zaboras, progą pasireikšti antrame kėlinyje gavo vartininkas E.Šetkus.

Susitikimas sėkmingiau prasidėjo žalgiriečiams, ir jie 27 minutę išsiveržė į priekį po tikslaus I.Morino smūgio. Visgi praėjus aštuonioms minutėms „Sūduvos” legionierius O.Braga rezultatą išlygino, o tada prasidėjo T.Radzinevičiaus benefisas – pirmo kėlinio pabaigoje jis pelnė du įvarčius ir antrajam įpusėjus įmušė dar vieną.

Rezultatą netrukus sušvelnino pirmąjį savo įvartį vilkint „Žalgirio” marškinėlius pelnęs M.Karalius, tačiau šeimininkų nuo pralaimėjimo tai neišgelbėjo. Marijampolės ekipos rungtynių didvyris T.Radzinevičius į savo sąskaitą įsirašė „hat-tricką” ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše aplenkęs V.Kavaliauską ir P.Lukšį su 15 įvarčių užima antrąją vietą vienu atsilikdamas nuo M.Savėno.

Ši pergalė leido jau septynias rungtynes iš eilės pralaimėjimo nepatyrusiai „Sūduvai” su 40 taškų sumažinti atsilikimą nuo trečioje pozicijoje Vilniaus „Vėtros” iki vieno taško. Tuo tarpu 25 taškus turintis „Žalgiris” lieka aštuntas ir dar labiau atitoldamas praktiškai praranda viltis iškovoti prizinę vietą bei kelialapį į vieną Europos turnyrų, kuriuose legendinis klubas dalyvavo kiekvieną sezoną nuo nepriklausomybės atkūrimo.

Vaidotas Januška

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.