Herkaus Manto gatvėje kyla dar vienas prekybos centras

Centrinės Klaipėdos gatvės dalis nuo Apygardos teismo pastato iki „Lūjos” restorano per artimiausius metus visiškai pasikeis. Jau pradėtas įgyvendinti pirmas etapas ir vyksta naujo prekybos centro statyba.

Užsakovai, bendrovė „Šiaulių titanas” bei UAB „Talainė”, įsigijo ir greta esantį sklypą. Šiuo metu vyksta prie Klaipėdos apygardos teismo pastato esančio sklypo detaliojo plano derinimas. Jeigu nebus jokių trukdžių, netrukus galėtų prasidėti ir antrojo etapo darbai.

UAB „Andrijauskas ir partneriai” Klaipėdos biuro architektai Vilmanta Vaupšienė ir Marius Mockus parengė viso planuojamo statyti komplekso projektą. Naujasis prekybos centras bus triaukštis su sumažintu ketvirtuoju aukštu. Po pastatu – 60 vietų garažas.

Bendras komplekso architektūrinis sprendimas pagrįstas trijų tūrių (istoriškai motyvuotas gatvės fasadų ir posesijų skaidymas) dominavimu gatvės fasade. Esamo XX a. pradžios pastato fasadas rekonstruojamas ir tampa išklotinės akcentu. Abipus jo sukuriami nuosaikios architektūros fasadai. Nepasiteisinus ištisai įstiklintų pastatų praktikai Herkaus Manto gatvėje, čia neberasime didžiulių stiklo plokštumų antrame ir trečiame aukštuose. Bus naudojamos artimesnės mūsų senamiesčiui medžiagos – klinkeris, keramika, tinkas.

Pačiame pastate numatyta vieta kavinei bei atskiri plotai prekybai – įvairių firmų krautuvėlėms.

Tiek projektuotojai, tiek užsakovai teigia, jog laikai, kai prekybininkai spiečiasi visokiose „hiperparduotuvėse”, turėtų baigtis. Tai jau parodė ir užsienio šalių praktika. Iš užmiesčių ir didžiulių prekybos centrų grįžtama į centrinius miesto rajonus, į mažesnes ir labiau specializuotas parduotuves.

Beje, užsakovai su Klaipėdos savivaldybe ruošia infrastruktūros sutartį ir įsipareigojo sutvarkyti Šaulių gatvėje prie Klaipėdos koncertų salės esantį skverą. Čia bus nutiesti takai, įrengta estrada vasaros koncertams, kur galėtų koncertuoti nedideli kameriniai orkestrai, būtų pastatyti suoleliai klausytojams. Už skvero bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė. Ar skveras su vasaros estrada bus aptverti ir, tarkim, rakinami nakčiai, ar tvoros nebus, priklausys nuo to, ko norės miestas.

Livija Grajauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.