JAV nelaimių agentūros vadovas traukiasi iš posto, „Katrinos” aukų skaičius viršijo 500

JAV nelaimių valdymo agentūros vadovas paskelbė pasitraukiąs iš posto, nes nerimsta kritika dėl Vašingtono reakcijos į uraganą „Katrina” („Katrina”). Oficialus uragano aukų skaičius viršijo 500.

Federalinės nelaimių valdymo agentūros vadovas Maiklas Braunas (Michael Brown) pasitraukė iš užimamų pareigų.

Prieš tris dienas M. Braunas buvo nušalintas nuo tiesioginės Meksikos pakrantės atstatymo veiksmų kontrolės, nes daugėjo nusiskundimų, kad pagalba buvo per menka ir pradėta teikti per vėlai.

Baltieji rūmai pranešė, kad laikinai pasitraukusio vadovo pareigas perims veteranas gaisrininkas Deividas Paulisonas (David Paulison), kuris vadovavo agentūros pasiruošimo padaliniui.

Prezidentas Džordžas V. Bušas (George W. Bush) baigė savo dviejų dienų vizitą Naujajame Orleane bei kitose nuniokotose srityse. Beje, 54 proc. amerikiečių yra nepatenkinti veiksmais, kurių Dž. V. Bušas ėmėsi uragano „Katrina” metu, rodo pirmadienį paskelbti apklausų rezultatai.

Luizianos sveikatos ir ligoninių departamentas pranešė, kad gelbėjimo darbuotojai Naujojo Orleano Atminimo medicinos centre atrado 45 kūnus. Kol kas dar neaišku, kaip žmonės žuvo, tačiau jie buvo priskaičiuoti prie uragano aukų skaičiaus.

Luizianos valdžia patvirtino, kad uragano aukų skaičius, įskaitant mirusius ligoninėse, siekia 279. Be to, 218 žmonių žuvo Misisipėje ir septyni – Floridoje, kurią „Kristina” nusiaubė pirmąją. Uragano aukų skaičius yra gerokai mažesnis nei pirminės prognozės, kad galėjo žūti tūkstančiai.

Naujajame Orleane, kuriame, manoma, nepaisant evakuacijos įsakymo, liko gyventi tūkstančiai žmonių, pamažu vėl įjungiamos šviesos.

„Army Corps” inžinieriai teigė, kad Naujasis Orleanas yra nusausinamas taip sparčiai, jog kai kuriose vietose per dieną vandens lygis nukrenta 30 centimetrų.

2005-09-13 07:20

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.