Rugsėjo 13-ąją – kruizinių laivų sezono pabaiga

Rugsėjo 13-ąją, Bahamuose registruoto lainerio „Astoria” apsilankymu, Klaipėdoje baigiasi oficialus kruizinių laivų sezonas. Pirmasis kruizinis laivas šiemet Lietuvos uostamiestyje švartavosi balandžio 14 dieną, o per penkis pramoginės laivybos sezono mėnesius prie kruizinio terminalo krantinių priimtas 61 keleivinis laivas.
„Sezonas buvo puikus. Šie metai rekordiniai tiek priimtų laivų, tiek keleivių skaičiumi”,- sakė kruizinį terminalą administruojančios AB „Klaipėdos laivų remontas” direktorius Alvydas Butkus. 2005 m. kruiziniais laivais į Klaipėdą atvyko beveik 25000 keleivių – 80% daugiau nei 2004 m.

2005-ųjų sezonas buvo pažymėtas bent keletu išskirtinių įvykių: pirmąkart Lietuvos laivybos istorijoje į uostą buvo atplaukęs vienas didžiausių pasaulyje – 294 metrų ilgio – laineris „Constellation”, o per Jūros šventę terminale švartavosi iškart trys kruziniai laivai. Dėl oro kaprizų nepavyko priimti tik vieno kruizinio laivo – rugpjūčio pradžioje Klaipėdą aplenkė laineris „Marco Polo”.

Klaipėdos uosto populiarumas neturėtų atslūgti ir kitąmet – dar nesibaigus šiemetiniam sezonui jau gauta 31 paraiška 2006 metams. Be to, šiemet Klaipėdos uostas pritraukė net 9 naujas tarptautines kruizines linijas. Jau žinoma, kad po šio sezono jos į Klaipėdą nukreips ir kitus savo kruizinius laivus.

Klaipėdos kruzinis terminalas veikia ketvirtus metus. 2003 m. buvo priimti 28 kruiziniai reisai, 2004 metais – 49, 2005 metais – 61.

Kruizinio terminalo operatorius yra AB „Klaipėdos laivų remontas”, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo bendrovių „Eika” ir „Achema” jungtinė UAB „Jūros vartai”. Iki kito sezono pradžios į teritorijos ir kruizinio terminalo paslaugų plėtrą AB „Klaipėdos laivų remontas” investuos 8,2 mln. litų.

Ryšių su visuomene agentūra „RSV projektai”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.