Rezonansinė V. Apoliansko ir jo bendrininkų byla artėja prie nuosprendžio

Kauno apygardos teismas po 4,5 mėnesio pertraukos antradienį vėl imsis trimis žmogžudystėmis bei kitais nusikaltimais kaltinamo 19-mečio kauniečio Vytauto Apoliansko ir metais jaunesnių trijų jo bendrininkų – Lauryno ir Andriaus Ramoškų bei Agnės Kaupaitės baudžiamosios bylos.

Šioje byloje jau apklausti visi liudytojai ir kaltinamieji, tačiau prokuroro prašymu buvo atliekama papildoma teismo medicinos ekspertizė nužudytojo 15-mečio Audriaus Rimo mirties priežasčiai nustatyti, todėl nenustatytam laikui buvo paskelbta pertrauka.

Jei toliau posėdžiai vyks sklandžiai ir bylos nagrinėjimo nestabdys papildomi prašymai, netrukus turėtų būti pradėti teisminiai ginčiai, o nuosprendis turėtų būti paskelbtas dar šiais metais, Eltai sakė teisėja Danguolė Šiugždinytė.

Šioje rezonansinėje byloje penkis kartus teistam, niekur nedirbančiam ir nesimokančiam V. Apolianskui inkriminuojamos 29 nusikalstamos veikos 13-oje epizodų. Iš trijų V. Apolianskui inkriminuojamų žmogžudysčių jis teisme kaltas prisipažino tik dėl 70 metų kaunietės Irenos Mintaučkienės nužudymo, kuris esą įvyko atsitiktinai. 14-mečio Edgaro Gradausko ir metais vyresnio A. Rimo nužudymuose V. Apolianskas teisme prisiskyrė tik stebėtojo vaidmenį. V. Apolianskas vienintelis iš keturių kaltinamųjų nuosprendžio laukia suimtas.

Tyrimo duomenimis, į žiaurią A. Rimo egzekuciją V. Apolianskas įtraukė tuomet buvusius nepilnamečius L. Ramošką ir A. Kaupaitę. L. Ramoška kaltinamas tuo, jog skatinamas V. Apoliansko paauglį spardė. A. Kaupaitė, kaip įtariama, A. Rimą mušė lazda bei spardė.

Drauge su V. Apoliansku už plėšimą kartą teistas A. Ramoška įtariamas tik A. Rimo motinos Danutės Rimienės buto plėšimo epizode, šiame nusikaltime dalyvavo ir jo brolis dvynys Laurynas. Abu broliai visiškai pripažino savo kaltę apvagiant draugo butą.

A. Rimo nužudymo epizode L. Ramoška bei A. Kaupaitė prisipažino iš dalies kalti. Jie aiškino, jog mušė A. Rimą liepiami V. Apoliansko, esą patys bijojo tokio paties likimo, nors anksčiau niekada nebuvo nuo V. Apoliansko nukentėję.

Nustatyta, kad A. Rimas buvo nužudytas 2004 metų vasario 23 dieną. Jis buvo muštas rankomis, spardytas kojomis, kaklas badytas peiliu, įvairiais daiktais smūgiuota per galvą, galiausiai – smaugtas virve. Po nužudymo jaunuolio kūnas buvo padegtas. Manoma, kad A. Rimą peiliu badė bei smaugė būtent V. Apolianskas.

Jaunuolių nusikaltimai buvo atskleisti po to, kai 2004 metų vasario 26-osios rytą požeminėje perėjoje ties Birštono ir Karaliaus Mindaugo gatvių sankirta kraujo klane buvo rastas 14-mečio E. Gradausko kūnas. Vėliau ekspertai nustatė, kad vaikinas mirė nuo peilio dūrio į kaklą.
2005-09-13 04:10

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.