Parlamentarės siūlo griežtinti atsakomybę už triukšmą viešose vietose

Seimui siūloma sugriežtinti atsakomybę už pernelyg triukšmingas ir orą teršiančias transporto priemones, kitus įrengimus bei viešąją rimtį trikdančią garsią žmonių veiklą.

Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė ir liberalcentristė Violeta Boreikienė įregistravo tai numatantį Administracinių teisės pažeidimų pataisos projektą.

Juo siūloma baudą už transporto ir įrengimų, kurių išmetamų teršiančių medžiagų kiekis, taip pat veikimo metu keliamas triukšmas viršija nustatytus ribinius dydžius, išleidimą eksploatuoti numatyti 200-500 litų baudą. Šiuo metu už tai gresianti bauda siekia 100-200 litų.

Tokius veiksmus atliekančiam asmeniui, kuris kartą už tai jau baustas administracine nuobauda, turėtų būti skiriama bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų.

Pagal projektą už transporto ir įrengimų, kurių išmetamų teršiančių medžiagų kiekis, taip pat veikimo metu keliamas triukšmas viršija nustatytus ribinius dydžius, eksploatavimą baudžiama nuo 100 iki 200 litų. Šiuo metu kodekse nustatytos perpus mažesnė galima bauda.

Sykį už tai jau nubaustam asmeniui pakartotinai gali būti skiriama 200-500 litų dydžio bauda.

Projektas numato, kad už triukšmą – nepageidaujamus arba žmogui kenksmingus išorinius garsus, kuriuos sukuria žmonių veikla, jei tai trikdo viešąją rimtį ar viršijami triukšmo ribiniai dydžiai viešosiose vietose, gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose ir jų teritorijoje, gresia įspėjimas arba bauda iki 300 litų.

Pakartotinai už tai baudžiamam asmeniui gali būti skirta bauda nuo 300 iki 1 tūkst. litų. Jei šiuos pažeidimus padaro 14-16 metų paaugliai, gresia įspėjimas arba bauda tėvams ar globėjams iki 300 litų.

Projekto autorių teigimu, įteisinus šiuos siūlymus sustiprėtų žmonių gyvybės, sveikatos bei aplinkos apsauga nuo neigiamo triukšmo poveikio ir būtų užtikrinta geresnė žmonių gyvenimo kokybė.
2005-09-12 16:27

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.