Sankt Peterburge atidaryta M.K. Čiurlionio reprodukcijų paroda

Sankt Peterburgo humanitariniame ir socialinių mokslų universitete rugsėjo 9 dieną atidaryta kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio reprodukcijų paroda.

Parodos organizatoriai – Sankt Peterburgo humanitarinis ir socialinių mokslų universitetas, Lietuvos generalinis konsulatas Sankt Peterburge ir Sankt Peterburgo kultūrinis ir švietėjiškas M.K.Čiurlionio vardo fondas.

Parodos atidarymo metu sveikinimo kalbą sakė Humanitarinio ir socialinių mokslų universiteto pirmasis prorektorius Lev Sankin, Kultūrinio ir švietėjiško M.K.Čiurlionio vardo fondo prezidentas Jurij Šeniavskij, Lietuvos generalinis konsulas Eitvydas Bajarūnas ir Lenkijos generalinio konsulato patarėjas Cheronimas Gralia.

Reprodukcijų paroda yra skirta 130-osioms M.K.Čiurlionio gimimo metinėms paminėti. Sankt Peterburgas – miestas, kuriame M.K.Čiurlionis aktyviai kūrė ir dalyvavo parodose, bendravo su žymiais to meto Rusijos dailininkais ir sulaukė pripažinimo.

Šį rudenį Sankt Peterburgo valstybiniame universitete vyks tarptautinė konferencija, skirta M.K.Čiurlionio ryšiams su žymiu Rusijos dailininku Nikolajumi Rerichu. Bus atidaryta M.K.Čiurlionio bibliografijos paroda, vyks M.K.Čiurlionio kūrinių koncertas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.