Greičio matuoklį „atrado” eismo taisyklių pažeidėjas

Neblaivus vairuotojas sugebėjo pergudrauti jį sustabdžiusį Šilutės rajono policijos pareigūną. Po 43 metų amžiaus šilutiškio pasėdėjimo pareigūno automobilyje pasigesta keliolika tūkstančių litų kainuojančio lazerinio greičio matavimo prietaiso.

Praėjusį šeštadienį, apie 00.20 val., Šilutės rajono policijos komisariato Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus Patrulių būrio vyresnysis patrulis Virginijus Jakštas pastebėjo, kad iš tarnybinio automobilio „Audi 80” dingo greičio matuoklis „Traffi patrol”.

Įtarta, jog 12-13 tūkstančių litų kainuojantį prietaisą pasisavino Skirmantas Toleikis – būtent jis prieš pusvalandį sėdėjo ant galinės „Audi” sėdynės, kur, po dokumentų segtuvu, ir gulėjo matuoklis.

Sodų bendrijoje „Dobilas” gyvenantis 43 metų S. Toleikis, vairuojantis „Volkswagen Passat”, buvo sustabdytas Šilutėje, Žemaičių Naumiesčio gatvėje. Jis buvo neblaivus – į alkotesterį įpūtė 1,62 promilės alkoholio.

Pareigūnams užregistravus kelių eismo taisyklių pažeidimą, S. Toleikiui nebebuvo leista vairuoti savo automobilio. V. Jakštas vyrą parvežė iki jo namų ir grįžo patruliuoti į Šilutę. Tada greičio matavimo prietaiso ir pasigesta.

Policininkai tuoj pat grįžo pas S. Toleikį, tačiau šis pareigūnų į vidų neįsileido. Su vyriškiu Šilutės teisėtvarkininkams pavyko susitikti tik tos pačios dienos rytą, tačiau darbe rastas ir į policijos komisariatą pristatytas S. Toleikis neigė pasisavinęs greičio matuoklį.

Dėl šio įvykio pradėjus ikiteisminį tyrimą, Vokietijoje pagamintas „Traffi patrol” matuoklis atsirado. Pasak Šilutės rajono policijos komisariato viršininko Stanislovo Mišeikio, S. Toleikis „prisiminė”, kad jį rado minėtoje Žemaičių Naumiesčio gatvėje ir parsinešė namo.

Šilutės policijos pareigūnai abejoja, ar pavyks įrodyti vagystės faktą.

Įdomu tai, kad būtent šiuo greičio matavimo prietaisu buvo nustatytas Juknaičiuose rugpjūčio 26-osios vakarą vestuvininkų kompanijos vairuoto automobilio „Opel Rekord” greitis. V. Jakšto ir Klaipėdos policijos mokyklos kursanto Artūro Rimkaus ekipažas užfiksavo, kad automobilis gyvenvietėje važiavo 95 kilometrų per valandą greičiu.

Pareigūnų stabdomas opelis nestojo – jo vairuotojas dar padidino greitį ir bandė pabėgti. Nesuvaldžius mašinos, ši rėžėsi į pakelės medį. Įvykio vietoje žuvo dvi paauglės, buvusios automobilyje.

Ieva Kučinskaitė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.