Sunku užkirsti kelią elektros vagystėms

Elektros vagystės ir toliau lieka pagrindinis nusikaltimas, nuodijantis „Vakarų skirstomųjų tinklų” (VST) bendrovės klientų gyvenimą.

Nusikaltėliai elektros energiją vagia ne tik iš VST bendrovės, bet ir iš privačių asmenų. Tokiu atveju vagystę įrodyti sunkiau, nes nukenčia ne VST bendrovės, kuri suinteresuota išaiškinti vagis, interesai.

N. įtaria, kad kaimynas M. vagia elektrą, bet nežino, kaip ištempti vagį į dienos šviesą. VST Klaipėdos miesto skyriaus viršininkas Arimantas Boguslauskas sakė, kad bendrovės specialistai turi teisę nelegalaus elektros energijos vartojimo atvejus aiškintis tik savo kompetencijos ribose – iki įvadinio skaitiklio. Elektros instaliacija už įvadinio skaitiklio – nebe VST, bet gyventojų, bendrijų ar eksploatacijos bendrovių nuosavybė.

„Vis dėlto mūsų tiekimo skyriaus inspektoriai neatsisako apžiūrėti numanomos elektros vagystės vietą, nemokamai konsultuoja. Bet aiškintis toliau – teisėsaugos organų kompetencija”, – sakė A.Boguslauskas. Jis užtikrino, kad VST darbuotojai visada sureaguos į vartotojo signalą.

Pasak A.Boguslausko, VST darbuotojai retai, tačiau reguliariai tiria klientų skundus. Prieš pusmetį du skundai pasitvirtino – kaimynai elektrą vogė per kištukinį lizdą tuščiavidurėje sienoje. A.Boguslauskas nežino, kaip istorija baigėsi, nes teisėsaugos organai VST neinformavo.

Kai kuriose miesto gyventojų bendrijose užfiksuotos elektros vagystės ne iš kaimynų, bet iš pačios bendrijos.

Nesąžiningi gyventojai vagia bendro naudojimo elektrą. Jie naudojasi tuo, kad bendrieji laiptinės skaitikliai ir kištukinis lizdas avariniams darbams yra už savavališkai įrengto koridoriaus. Gyventojų bendrijos vadovų atstovai negali patekti į koridorių ir išaiškinti vagį.

A.Boguslauskas klaipėdiečiams pataria apie visus įtartinus atvejus pranešti nemokamu telefonu 8 800 20204.

Pranešti ne tik apie elektros vagystes, bet ir apie įsilaužimus į pastotes, tepalų iš transformatorių išpylimą ir kitus VST turto gadinimo atvejus.

Valerijus Rajevskis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.