Gimnazistas pasirinko mirtį

Vakar ryte Taikos prospekto 85-ojo namo prieigose įvykusi tragedija akimirksniu nusinešė penkiolikamečio berniuko gyvybę. Dailės gimnazijos pirmaklasis Justinas kol kas dėl nežinomų priežasčių nušoko nuo devynaukščio namo stogo.

Niekas nenujautė nelaimės

Praėjus pusdieniui po įvykusios nelaimės, tame pačiame name gyvenantys artimieji sakė negalintys atsigauti po patirto šoko ir patikėti, kad jaunesniojo sūnaus bei anūkėlio ir mylimo brolio jų tarpe nebėra. Namiškiai teigė apie jų šeimą ištikusią skaudžią netektį sužinoję iš policijos.

„Kauno dienos” kalbinta kiek jaunesnė žuvusio berniuko sesutė Kristina ir septyniolikmetis brolis Laurynas pasakojo, kad Justinas visuomet būdavęs atviras ir prireikus bet kam išrėždavęs savąją tiesą tiesiai į akis.

Deja, šįkart nė vienam iš namiškių neteko išgirsti užuominų apie berniuko planuojamą žingsnį į mirtį.

Laurynas ir Kristina apie savo brolio pasirinktą sprendimą ir jo priežastis kalbėjo itin nenoriai.

Jie sako, jog negali suvokti, dėl ko Justinas taip pasielgė, o be to, jokio atsisveikinimo laiško bent su menkiausia užuomina jis nepaliko.

„Jis dar nuo darželio pradėjo piešti ir tai daryti jam sekėsi be galo gražiai. Būtent dėl to nuo penktosios klasės Justinas pradėjo mokytis Dailės gimnazijoje”, – pasakojo vyriausiasis brolis Laurynas.

Tėvai akylai prižiūrėjo

Penkiolikamečio senelė prisiminė dar ryte kalbėjusi su anūkėliu, tačiau nė negalėjusi pagalvoti, kad netrukus jo neteks: „Jei būčiau nujautusi kažką negero, tikrai nebūčiau išleidusi jo į mokyklą, bet viskas atrodė gerai. Vakar girdėjau, kaip jis skambino gitara, nors buvo gal kiek suirzęs, bet toks jis atrodydavo dažnai. Pastebėjau, kad šiandien Justinas kažko labai ieškojo spintoje, bet kai paklausiau, ar jam reikia pinigėlių, vaikas atsakė, kad turi jų užtektinai”.

Namiškių teigimu, Justinas nevartojo svaigalų ar narkotikų: „Jis buvo per daug prižiūrimas tėvelių, kad taip elgtųsi. Justinas, būdamas meniškesnio būdo, norėdavo apsirengti kiek kitaip nei įprastai, tačiau ir tokiems jo pageidavimams atrodyti iššaukiančiai šeima nesuteikdavo pernelyg daug laisvės”.

Pasak žuvusio berniuko senelės, vaikas buvo ne kartą užsiminęs, kad ateityje svajoja tapti geru architektu, o tokius jo siekius visuomet palaikydavo namiškiai.

Liudytojos versija kitokia

Apie vakarykščius rytinius įvykius dar daugiau „Kauno dienai” papasakojo šešiolikmetė gretimo namo gyventoja. Moksleivė teigė ryte ėjusi į mokyklą, kai už nugaros išgirdo keistą duslų garsą. Atsisukusi atgal vos už kelių žingsnių paauglė pamatė gulintį vaikiną: „Spėjau pamatyti, kad berniukas buvo su kuprine, tvarkingai apsirengęs bei susišukavęs ir turėjo su savimi ausinuką, tačiau nei riksmo, net menkiausio klyktelėjimo nepasigirdo”.

Tiesiogine įvykio liudytoja tapusiai šešiolikmetei atrodė neįtikima, kad tokiai kraupiai savižudybei galėtų pasiryžti vos metais už ją jaunesnis vaikinas. Moksleivė sako įžvelgianti ne vieną detalę, priverčiančią gerokai suabejoti pastarąja versija: „Nušokti nuo stogo ir atsidurti net už septynių metrų nuo jo sienos tikrai sudėtinga, nes viršuje aplink visą stogą yra aukštoki kraštai, ant kurių reikia užsilipti, todėl akivaizdu, kad įsibėgėti vaikas negalėjo. Man labai keista, kad niekas nesiryžo nueiti ir pasižiūrėti, ar ten aukštai nepasiliko jokie kiti asmenys”.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Stovėdama greta nelaimės vietos, kur vakar po pietų jau degė pora žvakelių ir buvo padėtos gėlės, mergina sakė norinti dėl šventos ramybės pamatyti žuvusiojo artimuosius ir asmeniškai pasikalbėti apie Justiną: „Kai buvau taip arti tokios skaudžios netekties, negaliu būti rami. Akyse vis dar stovi ta akimirka, kai atsigręžusi pamačiau gulintį bendraamžį, todėl labai norėčiau įsitikinti, ar buvo bent vienas menkutis akstinas tokiam jo pasirinkimui”. Vis tik liudytoja tapusi paauglė prisipažino esanti kankinama didelės nežinios, nes smarkiai abejoja, ar iš tiesų pagrindinė nelaimės priežastis – tiesiog savižudybė.

Prie šios liudytojos vos po pusės minutės prisistatė netoliese dirbę policijos pareigūnai. Paauglė teigė, kad tai tikriausiai buvo Eismo priežiūros tarnybos darbuotojai. Liudytoja sako, jog atvykę policininkai lygiai kaip ir ji pasižiūrėjo į namo aikštelėje gulintį vaikinuką bei nedelsdami iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir savo kolegas. Ji mano, kad iš tokių pareigūnų veiksmų buvo galima spręsti, kad Justinas buvo jau miręs.

Tragedijos aplinkybes aiškinasi ir tiria Dainavos policijos komisariatas.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.