Po konfliktų su giminaičiais padegta J.Ramono šeimos daržinė

Seimo narys Jonas Ramonas vėl turi rūpesčių dėl žmonos ūkio.

Praėjusį pavasarį plačiai nuskambėjo skandalas dėl Vilijos Ramonienės ūkyje samdytų moksleivių, o dabar čia kyla konfliktų su giminaičiais ir įtarimų dėl padegimo.

Užvakar 20 val. 20 min. ugnis įsiplieskė Telšių rajono Milvydiškių kaime esančios V.Ramonienės sodybos daržinėje.

Kol atvyko ugniagesiai, gesinti gaisro puolė ūkyje tą vakarą tebedirbę statybininkai, į pagalbą sulėkė ir samdiniai.

Ugnis tuoj persimetė ant tvarto, esančio po tuo pačiu stogu.

Nors ugniagesiai ir jų talkininkai plušo visą naktį, pastatas bei jame buvęs turtas sudegė. Pavyko išgelbėti tik gyvulius.

Vakar dar smilko daržinėje buvusio šieno likučiai, tebedegė malkos, sukrautos metalinėje talpykloje prie daržinės. Iš didžiulio ūkinio pastato buvo likęs tik betoninis tvartas su kaminu.

Įtaria savo giminaitį

Tą vakarą, kai kilo gaisras, buvo sulaikytas J.Ramono pusseserės vyras ir artimiausias kaimynas 51 metų Romas Poškus.

V.Ramonienė pareigūnams teigė, kad giminaitį įtaria padegimu.

Vakar R.Poškui kaltinimai dėl padegimo dar nebuvo pareikšti. Gaisro priežastis ėmėsi tirti Telšių policijos ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Politikas ragino policiją

Seimo narys J.Ramonas į žmonos ūkį grįžo praėjus kelioms valandoms po pranešimo ugniagesiams apie gaisrą.

Pakeliui jis skambino Telšių policijos vadovui Sauginui Laurušoniui ir teiravosi, kodėl neskubama siųsti pareigūnų gaisro priežasčiai nustatyti.

„Gal politikas pasikarščiavo, nežinojo esamos situacijos.

Paskambinęs sakė, kad yra kelyje, – vakar pokalbį su J.Ramonu komentavo Telšių policijos viršininkas S.Laurušonis.

Tą patį vakarą paraginimą telefonu vykti į ūkį ir tirti gaisro priežastis iš J.Ramono gavo ir Telšių policijos komisariato budėtojai.

„Į gaisrus policija vyksta tik tuomet, kai yra įtariamas padegimas arba ugnyje žuvęs žmogus. Apie 22 val. ugniagesiai pranešė, kad esama įtarimų dėl padegimo. Tuomet gaisro aplinkybių tirti išvažiavo ir mūsų operatyvinė grupė”, – sakė S.Laurušonis.

Konfliktas kilo dėl rūsio

J.Ramono pusseserė Aldona Poškienė gyvena už kelių šimtų metrų esančioje sodyboje.

Moteris pasakojo, kad beveik 30 metų naudojasi rūsiu, esančiu V.Ramonienės žemėje. Rugpjūčio 25-ąją jie gavo iš notarų biuro pranešimą, kad šį rūsį privalo tuoj pat iškraustyti.

„Mes tą rūsį nusipirkome prieš trylika metų, mokėjome 20 tūkstančių rublių”, – A.Poškienė rodė pasirašytą pirkimo sutartį su buvusiais rūsio savininkais.

„Tada žemė aplink rūsį buvo valstybės, o dabar – Ramonų. Suarė aplink nepalikdami nė takelio privažiuoti”, – skundėsi kuklios sodybos šeimininkė.

A.Poškienė apgailestavo, kad anuomet paklausė žemėtvarkininkų ir neįteisino rūsio.

„Sakė, jūs esate giminės, kam jums tie formalumai, – prisiminė moteris valdininko patarimą tais laikais, kai pusbrolis Jonas dar nebuvo tapęs politiku.

Jaučiasi nepagrįstai apkaltinti

„Mano vyrą apkaltino nepagrįstai, nes visą dieną nebuvome išėję iš sodybos. Statėme naują rūsį – jis mūrijo, aš padavinėjau plytas. Vis tiek bus jų teisybė, reikės tą senąjį rūsį jiems užleisti”, – sakė moteris, prisipažinusi, kad už jį sumokėtų pinigų nesitiki atgauti.

„Nuo jų sodybos iki mūsų – gerai iš visų pusių matoma ganykla. Be to, jų kieme nuolat sukasi darbininkai. Kas drįstų galvoti, kad į Ramonų sodybą dieną galima patekti nepastebėtam?

Kai pamatėme pas juos gaisrą, bijojome eiti padėti gesinti. Manėme, jei įtars padegimu, šunys, ieškodami pėdsakų, atvestų pas mus. Tai stovėjome savo kieme”, – pasakojo A.Poškienė.

Įtarimų kilo dėl automobilio

Poškų ir Ramonų konfliktai tęsiasi seniai. Įsiplieskusį kivirčą dėl rūsio paaštrino neseniai Ramonų sodyboje atsiradęs sudaužytas automobilis „Mazda 323”.

„Vieną vakarą per televiziją išgirdome, kad nežinomas automobilio vairuotojas partrenkė du invalidus vežimėliuose ir iš įvykio vietos paspruko. Pareigūnai prašė pranešti pastebėjus sudaužytą automobilį.

Kaip tik tomis dienomis prie V.Ramonienės ūkinio pastato vieną rytą išvydome sudaužytą „Mazda”. Ji atsirado po nakties. Iki tol matydavome V.Ramonienę kasdien važinėjančią šia mašina. Vyras rugpjūčio 31 dieną paskambino policijai ir pranešė apie mašiną, pasiteiravo, ar policija turi žinių apie V.Ramonienės sudaužytą automobilį.

Įtarimai padegimu tikriausiai dėl to pranešimo ir atsirado. Toks V.Ramonienės kerštas.

Nori nekaltai apkaltinti ir įgrūsti į kalėjimą”, – susijaudinusi apie santykius su giminaičiais pasakojo A.Poškienė.

Pranešimas laikomas melagingu

Policijos pareigūnai R.Poškaus pranešimą apie sudaužytą automobilį V.Ramonienės kieme ištyrė ir nustatė, kad jis yra melagingas.

V.Ramonienė pareigūnams paaiškinime rašė, kad šis automobilis priklauso jos seseriai. V.Ramonienės teigimu, „Mazda” į avariją buvo patekusi praėjusių metų rugpjūčio 26 dieną Kaune.

Automobilį V.Ramonienė parsigabenusi į ūkį neseniai, kad jį parduotų dalimis.

Seimo narys paiso Konstitucijos

V.Ramonienė su žurnalistais kalbėtis atsisakė. Ji atbėgo reikalaudama nesiartinti prie privačios teritorijos. Seimo nario žmona nepasakė, ar rūsys, dėl kurio nesutaria su vyro pussesere, yra jai priklausantis statinys.

Vakar Seimo narys J.Ramonas visą dieną praleido žmonos ūkyje. Jis su žurnalistais kalbėti atsisakė, tik patikino, kad ir Konstitucija draudžia jam nurodinėti, kaip turi elgtis žmona.

Janina Vansauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.