Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės buhalterė įtariama pasisavinusi keliasdešimt tūkstančių litų

Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyrius atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. Užvakar įtarimas dėl sukčiavimo stambiu mastu pareikštas apskrities Stasio Kudirkos ligoninės buhalterei Danguolei Navickienei (g. 1960 m.).
Pasisavinta per 30 tūkst. litų
Įtariama, kad D.Navickienė nuo 2001-ųjų, pasinaudodama aklu vadovų pasitikėjimu ir prasta darbo apskaita ligoninės skyriuose, iki šių metų liepos iš gydymo įstaigos pasisavino per 30 tūkst. litų. Manoma, kad per tą laikotarpį neteisėtai atskaityta panaši suma gyventojų pajamų ir „Sodros” mokesčių.
Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninė su trimis bankais – „NORD/LB Lietuva”, SEB Vilniaus banku ir „Snoru” – sudariusi sutartį dėl darbuotojų atlyginimo pervedimo į šiuos bankus. Dalis žmonių dirba ne viename, o keliuose skyriuose. Į darbo laiko apskaitos žiniaraščius buvo įrašomos pavardės darbuotojų, kurie to darbo neatliko ir tame skyriuje išvis nedirbo. Atskaičius mokesčius, ligoninės darbuotojo pavardė buvo ištrinama, jam priskaičiuotą atlyginimo sumą įtariamoji D.Navickienė pervesdavo į savo arba į savo vyro sąskaitas bankuose.

Taikoma švelni kardomoji priemonė

Nuo 2001-ųjų iki šių metų liepos ligoninės buhalterė beveik kiekvieną mėnesį kelis kartus persivesdavo po kelis šimtus litų – sumas, nekrintančias į akis, kad jos neviršytų tame skyriuje dirbančių medikų atlyginimo vidurkio. Pirmaisiais sukčiavimo metais įtariamoji tenkinosi kuklesnėmis sumomis, vėliau jos apetitas augo, ir vienkartinis pinigų pervedimas į savas sąskaitas peršokdavo ir 500 litų.
Įtariamajai D.Navickienei taikoma švelni kardomoji priemonė: paimti jos dokumentai ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Jurgis Kochanskas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.