Vilniečiams dovanotos sofos – išvogtos ir sudarkytos

Visuomeninio transporto stotelėse laukiantiems keleiviams dovanotomis sofomis vilniečiai džiaugėsi neilgai – viena sofa netrukus buvo pavogta, kita sudarkyta nepataisomai. Daugelyje stotelėse stovėjusių sofų liko gesintų cigarečių pėdsakai.
Pasibaigus dvi savaites trukusiai „Audėjo baldų centro” akcijai, kurios metu kai kuriose Vilniaus stotelėse buvo pastatytos naujos odinės sofos, buvo nutarta dviejose stotelėse palikti šiuos baldus.

„Nutarėme padovanoti vilniečiams baldus, kadangi daugelis visuomeninio transporto keleivių džiugiai priėmė šią mūsų akciją ir noriai ilsėjosi ant sofų laukdami autobusų bei troleibusų. Žinoma, apmaudu, kad patogiais baldais stotelėse vilniečiai nebegalės naudotis – keli piktavaliai žmonės nusprendė juos sudarkyti ar net pasisavinti”, – teigė „Audėjo baldų centro” pardavimų vadovas Regimantas Dima.

„Žaliojo tilto” stotelėje palikta sofa neišbuvo nė paros – ji paryčiais buvo pavogta. Kita, stovėjusi „Lukiškių” stotelėje, buvo supjaustyta.

Pasak R.Dimos, sofas bandyta vogti ir akcijos metu, kai jos buvo akylai saugomos. Vienus vagišius vidury dienos sulaikė apsaugos darbuotojas, kitus su įkalčiais pagavo Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato apsaugos skyriaus ir patrulių rinktinės pareigūnai. Du iš Lukiškių stotelės sofą nugvelbę asmenys jau stojo prieš teismą – vienas buvo nuteistas pusę metų lygtinai, kitam skirta pusė metų viešųjų darbų. Jie, velkantys sofą, buvo pagauti prie VRM poliklinikos – tuo metu vagišiai bandė ją paslėpti už metalinio kioskelio.

Vienoje iš stotelių apsaugos darbuotojai sulaikė paauglį, kuris netikėtai ėmė kandžioti sofą ir tokiu būdu apgadino ją.

Pasak R.Dimos, akcijos metu buvo stebima keleivių, vietoj medinių suolų stotelėse netikėtai radusių sofas, reakcija. Minkštais baldais dažniausiai džiaugėsi jaunesnio amžiaus vilniečiai bei miesto svečiai.

Tuo tarpu daugelis vyresnių žmonių, patogiai įsitaisę ant sofų, kraipydami galvas tvirtino, jog sofas tikrai kas nors išvogs ar sulaužys. „Deja, tenka pripažinti, kad jie buvo teisūs”, – pripažino „Audėjo baldų centro” pardavimų vadovas Regimantas Dima.

UAB „Idea prima”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.