Panevėžiečius vėl skriaudžia sukčiai

Panevėžyje, Ramygalos gatvėje, sukčių auka tapo 71 – nerių metų panevėžietis. Vyras į savo namus atsivedė nepažįstamus vyrą (apie 60 metų amžiaus) ir moterį (apie 50 metų), kuriems jo žmona atidavė 1100 litų.
Tai jau antras atvejis mieste, kai nukentėjusieji, patikėję sukčių iškelta versija, jiems atiduoda savo santaupas. Sukčiai, apsimetę turtingais verslininkais, žmogui parodo pluoštą JAV dolerių ir paaiškina, kad pateko į bėdą – eismo įvykį, kurio metu nukentėjo žmonės ir sugadintos transporto priemonės. Žalai atlyginti jiems reikalingi Lietuvos Respublikos apyvartoje esantys pinigai – litai, kurių „verslininkai” neturi. Patikėję „verslininkų” pasakojimu, žmonės atiduoda pinigus ir kaip užstatą gauna rankinę, pilną „dolerių” – sukarpytų laikraščių pluoštą.
Pareigūnai prašo gyventojų būti budriais, atidžiais, apie tokius faktus skubiai pranešti policijai tel. 02, 112. Taip pat prašome į policiją (201, 208 kabinetai, Tulpių g. 60, Panevėžys, tel. 50 31 84, 50 30 16 ) atvykti asmenis, į kuriuos su panašiais prašymais kreipėsi tariami verslininkai, kalbantys rusiškai bei važinėjantys mėlynos spalvos automobiliu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.