JAV ragina musulmonus susijungti ir kartu pasmerkti terorizmą

Aukštas Baltųjų rūmų pareigūnas kovos su terorizmu klausimais trečiadienį ragino pasaulio musulmonus jungtis kartu bei nuolatos smerkti kovotojų smurtą bei įteigti, kad tai prieštarauja islamui.

„Islame vyksta kova dėl širdžių, sielų ir protų, tačiau vykstant tai kovai reikia atvirai kalbėti ir smerkti tai, kas nepriimtina”, – teigė nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotojas kovos su terorizmu klausimais Chuanas Zaratė (Juan Zarate).

„Daugeliu atvejų islamo kova priklauso tik musulmonams, tačiau turi atsirasti vieningas balsas, leisiantis suprasti, kad „Al Qaeda”, jos bendrininkai bei radikalai, pateisinantys jų veiklą, nekalba islamo vardu”, – teigė jis.

JAV ir kitų šalių pareigūnai anksčiau yra kaltinę musulmonus ir kai kurias islamiškas valstybes už terorizmo ir kovotojų ideologijų toleravimą.

Ch. Zaratė, kalbėjęs likus mažiau nei savaitei iki ketvirtųjų rugsėjo 11-osios išpuolių metinių JAV, pagyrė keletą musulmonų dvasininkų, mokslininkų grupuočių bei lyderių, asmeniškai pasmerkusių terorizmą. Tačiau, anot Ch. Zaratės, norint pabrėžti jų išsakytas mintis, reikia padaryti kur kas daugiau.

2005-09-08 08:50

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.