BMW, „DaimlerChrysler” ir „General Motors” kartu kurs hibridus

Vokietijos prabangių automobilių gamintoja BMW prisijungė prie Vokietijos ir JAV bendrovės „DaimlerChrysler” bei didžiausios pasaulyje automobilių gamintojos „General Motors” ir kartu kurs hibridinius automobilius.

Kompanijų išplatintame pranešime teigiama, kad jos pasirašė susitarimo memorandumą tapti lygiateisėmis šio projekto dalyvėmis.

Hibridiniai automobiliai suvartoja mažiau degalų, nes prie įprasto benzininio ar dyzelinio variklio yra montuojamas vienas ar daugiau elektrinių motorų. Baterijos tiekia automobiliui energiją ir automatiškai pasikrauna naudodamos stabdymo energiją.

Praėjusį mėnesį „DaimlerChrysler” ir „General Motors” pasirašė galutinį susitarimą kartu kurti hibridinius automobilius ir taip pasivyti konkurentus iš Japonijos, kurie jau seniai gamina ekonomiškesnius hibridinius automobilius.

Trys minėtos kompanijos skelbia sukursiančios „dviejų režimų” technologiją, kuri ne tik didins akceleraciją, bet ir 25 proc. sumažins degalų sunaudojimą. Tokią technologiją bus galima naudoti įvairių tipų mašinose.

„Bendros technologijos sukūrimas leis mums sparčiau rinkoje integruoti ją, o tai savo ruožtu padės didinti šiame projekte dalyvaujančių kompanijų kūrybinį potencialią”, – sakė BMW valdybos narys Burkhardas Giošelis (Burkhard Goeschel).

2005-09-08 08:16

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.